Recepti 03. listopada 2014.

Piletina berbere s lećom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva kombinacija koja će vas osvojiti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 630

Potrebno vam je

  • 1 šalica leća, suha
  • 2 šalica luk ,crveni
  • 5 režanj češnjak
  • 1 žlica đumbir, korijen
  • 1 šalica mrkva, crvena
  • 1 šalica rajčica, crvena
  • 1 mala žlica sol
  • 2 žlica ulje, biljno
  • peršin, list
  • 800 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 3 žlica slatka paprika
  • 2 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 mala žlica korijander
  • 1 mala žlica kurkuma
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica klinčići u prahu
  • 0.50 mala žlica mljeveni piment

Priprema

  1. U tavi s debelim dnom prepržite nasjeckane luk, mrkvu, češnjak i đumbir u dvije žlice ulja. Dodajte leću i šalicu nasjeckanih rajčica te sol i vodu pa pustite da zavrije.
  2. Dodajte peršin i kuhajte 30 minuta.
  3. Premažite meso miksom začina (slatka paprika, kumin, korijandar, kurkuma, papar, klinčići, piment), začinite solju i zagrijte žlicu ulja u tavi.
  4. Pržite osam minuta s jedne i druge strane. Stavite u pećnicu na 220°c i pecite 15 minuta. Poslužite s lećom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.