gastro postao
Zanimljiva kombinacija koja će vas osvojiti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 630
Potrebno vam je
- 1 šalica leća, suha
- 2 šalica luk ,crveni
- 5 režanj češnjak
- 1 žlica đumbir, korijen
- 1 šalica mrkva, crvena
- 1 šalica rajčica, crvena
- 1 mala žlica sol
- 2 žlica ulje, biljno
- peršin, list
- 800 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 3 žlica ulje maslinovo
- 3 žlica slatka paprika
- 2 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 mala žlica korijander
- 1 mala žlica kurkuma
- svježe mljeveni papar
- 0.50 mala žlica klinčići u prahu
- 0.50 mala žlica mljeveni piment
Priprema
- U tavi s debelim dnom prepržite nasjeckane luk, mrkvu, češnjak i đumbir u dvije žlice ulja. Dodajte leću i šalicu nasjeckanih rajčica te sol i vodu pa pustite da zavrije.
- Dodajte peršin i kuhajte 30 minuta.
- Premažite meso miksom začina (slatka paprika, kumin, korijandar, kurkuma, papar, klinčići, piment), začinite solju i zagrijte žlicu ulja u tavi.
- Pržite osam minuta s jedne i druge strane. Stavite u pećnicu na 220°c i pecite 15 minuta. Poslužite s lećom.
Izvor Skuhatćute