Recepti 03. listopada 2014.

Piletina s crnim korijenom

gastro postao gastro.24sata.hr
Crni korijen često je zapostavljen sastojak koji okusom obogaćuje svako jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 145

Potrebno vam je

  • sol
  • 2 žlica alkoholni ocat
  • 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 vezica mladi luk
  • 1.25 dl pileći temeljac
  • 500 g crni korijen-gavez

Priprema

  1. U širokom loncu pripremite slanu vodu s octom. Dobro operite i očistite crni korijen pa ga odmah stavite u lonac. Kuhajte poklopljeno 15-20 minuta, potom ocijedite i izrežite na komade.
  2. Operite pileća prsa hladnom vodom, obrišite papirnatim ubrusom pa izrežite na jednake tanke rezance.
  3. Zagrijte ulje u širokoj tavi i malo popržite piletinu. Posolite i popaprite pa izvadite iz tave.
  4. Stavite u tavu bijeli dio luka i, miješajući, popržite. Dodajte crni korijen i malo propecite. Umiješajte ostale kolutove luka, nalijte juhu i malo prokuhajte. Dodajte meso, zagrijte ga, a potom sve začinite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.