gastro postao
Crni korijen često je zapostavljen sastojak koji okusom obogaćuje svako jelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 145
Potrebno vam je
- sol
- 2 žlica alkoholni ocat
- 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 vezica mladi luk
- 1.25 dl pileći temeljac
- 500 g crni korijen-gavez
Priprema
- U širokom loncu pripremite slanu vodu s octom. Dobro operite i očistite crni korijen pa ga odmah stavite u lonac. Kuhajte poklopljeno 15-20 minuta, potom ocijedite i izrežite na komade.
- Operite pileća prsa hladnom vodom, obrišite papirnatim ubrusom pa izrežite na jednake tanke rezance.
- Zagrijte ulje u širokoj tavi i malo popržite piletinu. Posolite i popaprite pa izvadite iz tave.
- Stavite u tavu bijeli dio luka i, miješajući, popržite. Dodajte crni korijen i malo propecite. Umiješajte ostale kolutove luka, nalijte juhu i malo prokuhajte. Dodajte meso, zagrijte ga, a potom sve začinite.
Izvor Skuhatćute