Recepti 13. listopada 2014.

Piletina s limunskom travom i indijskim oraščićima

Piletina s limunskom travom i indijskim oraščićima
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite piletinu na nešto egzotičniji način

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 133

Potrebno vam je

  • 2 kom čili papričica
  • 1 režanj luk cešnjak
  • 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 0.50 g šećer, kristal
  • 1 žlica soja umak
  • 3 žlica pileći temeljac
  • 2 kom luk ,crveni
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Na kap, dvije ulja popržite nakratko čili papričice. Ostavite po strani.
  2. Na malo ulja miješajući pržite češnjak dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte komadiće piletine, šećer, umak od kamenica i riblji ili soja umak i miješajući pržite dalje dok piletina ne dobije zlatnu boju. Smanjite vatru i dodajte juhu ili vodu. Kuhajte nekoliko minuta, povremeno promiješajte.
  3. Kada je piletina potpuno kuhana dodajte indijske oraščiće, limunsku travu, luk i čili papričice i pažljivo promiješajte nekoliko puta, pazeći da se čili papričice ne zdrobe.
  4. Maknite s vatre i odmah poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.