gastro postao
Pripremite piletinu na nešto egzotičniji način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 133
Potrebno vam je
- 2 kom čili papričica
- 1 režanj luk cešnjak
- 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 0.50 g šećer, kristal
- 1 žlica soja umak
- 3 žlica pileći temeljac
- 2 kom luk ,crveni
- ulje suncokretovo
Priprema
- Na kap, dvije ulja popržite nakratko čili papričice. Ostavite po strani.
- Na malo ulja miješajući pržite češnjak dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte komadiće piletine, šećer, umak od kamenica i riblji ili soja umak i miješajući pržite dalje dok piletina ne dobije zlatnu boju. Smanjite vatru i dodajte juhu ili vodu. Kuhajte nekoliko minuta, povremeno promiješajte.
- Kada je piletina potpuno kuhana dodajte indijske oraščiće, limunsku travu, luk i čili papričice i pažljivo promiješajte nekoliko puta, pazeći da se čili papričice ne zdrobe.
- Maknite s vatre i odmah poslužite.