gastro postao
Pri kupnji patlidžana obratite pažnju na njegovu sjajnu i čvrstu koru bez oštećenja
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 132
Potrebno vam je
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 6 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 režanj češnjak
- 340 g paprika, zelena
- 230 g patlidžan
- 1.50 šalica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 0.30 šalica krušne mrvice
- list bosiljka
- 1.50 kom mozzarella
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 220 °C. Ugrijte žlicu ulja u velikoj tavi i popržite piletinu sa svake strane. Prebacite na tanjur.
- Na preostalo ulje na tavi dodajte nasjeckani luk i češnjak te povremeno miješajte dok luk ne omekša.
- Dodajte narezanu papriku i patlidžan te miješajte na vatri još minutu, zatim dodajte umak od rajčice, umiješajte bosiljak i začinite solju i paprom.
- Pola piletine stavite u vatrostalnu posudu koju ste premazali s malo ulja te prelijte polovicom umaka od rajčice. Ponovno stavite piletinu, rasporedite sir i pospite mrvicama.
- Pecite 10-15 minuta ili dok ne porumeni na vrhu. Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.
Izvor Skuhatćute