Recepti 13. listopada 2014.

Piletina s patlidžanom

Piletina s patlidžanom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pri kupnji patlidžana obratite pažnju na njegovu sjajnu i čvrstu koru bez oštećenja

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 132

Potrebno vam je

  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 6 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 režanj češnjak
  • 340 g paprika, zelena
  • 230 g patlidžan
  • 1.50 šalica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 0.30 šalica krušne mrvice
  • list bosiljka
  • 1.50 kom mozzarella

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 220 °C. Ugrijte žlicu ulja u velikoj tavi i popržite piletinu sa svake strane. Prebacite na tanjur.
  2. Na preostalo ulje na tavi dodajte nasjeckani luk i češnjak te povremeno miješajte dok luk ne omekša.
  3. Dodajte narezanu papriku i patlidžan te miješajte na vatri još minutu, zatim dodajte umak od rajčice, umiješajte bosiljak i začinite solju i paprom.
  4. Pola piletine stavite u vatrostalnu posudu koju ste premazali s malo ulja te prelijte polovicom umaka od rajčice. Ponovno stavite piletinu, rasporedite sir i pospite mrvicama.
  5. Pecite 10-15 minuta ili dok ne porumeni na vrhu. Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.