gastro postao
Piletinu s povrćem najbolje je pripremiti u woku jer će meso tako biti mekano, a povrće će sačuvati sve svoje okuse
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 550
Potrebno vam je
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 150 g mrkva, crvena
- 300 g paprika, žuta (mesnata)
- 200 g poriluk (cijeli)
- 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 4 žlica soja umak
- sol
- svježe mljeveni papar
- mješavina suhih začina
Priprema
- U wok ili duboku tavu ulijte dvije žlice ulja i zagrijte
- Mrkvu, papriku i poriluk narežite na trake i svako povrće posebno pržite dvije minute na ulju.Izvadite ga i ostavite sa strane.
- Meso narežite na trake. U wok dodajte preostalo ulje, zagrijte ga pa dodajte narezano meso i pržite dok tekućina ne ispari.
- Ubacite poprženo povrće, sojin umak, zalijte s 400 ml mlake vode i začinite. Promiješajte i kuhajte poklopljeno još pet minuta.
Izvor Skuhatćute