Recepti 13. listopada 2014.

Piletina s povrćem u woku

Piletina s povrćem u woku
foto: Andrea Kučiš
gastro postao gastro.24sata.hr
Piletinu s povrćem najbolje je pripremiti u woku jer će meso tako biti mekano, a povrće će sačuvati sve svoje okuse

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 550

Potrebno vam je

  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 150 g mrkva, crvena
  • 300 g paprika, žuta (mesnata)
  • 200 g poriluk (cijeli)
  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 4 žlica soja umak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. U wok ili duboku tavu ulijte dvije žlice ulja i zagrijte
  2. Mrkvu, papriku i poriluk narežite na trake i svako povrće posebno pržite dvije minute na ulju.Izvadite ga i ostavite sa strane.
  3. Meso narežite na trake. U wok dodajte preostalo ulje, zagrijte ga pa dodajte narezano meso i pržite dok tekućina ne ispari.
  4. Ubacite poprženo povrće, sojin umak, zalijte s 400 ml mlake vode i začinite. Promiješajte i kuhajte poklopljeno još pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.