Recepti 14. srpnja 2016.

S okusom Mediterana; Piletina sa šljivama i pinjolima

Piletina sa šljivama i pinjolima
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fino zapečeni pileći batci odaju dašak mediteranske kuhinje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1128

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 8 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 200 g šljive, suhe
  • 50 g pinjoli
  • 100 ml vino bijelo
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte piletinu, poklopite i pržite 5-10 minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
  2. Zatim dodajte luk i nastavite pirjati na laganoj vatri uz povremeno miješanje 10 minuta.
  3. Dodajte suhe šljive, pinjole i vino, poklopite i nastavite pirjati još 15 minuta.
  4. Pospite peršinom i pirjajte još 5 minuta. Na kraju posolite i popaprite po želji.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.