gastro postao
Fino zapečeni pileći batci odaju dašak mediteranske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1128
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 8 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 1 kom luk ,crveni
- 200 g šljive, suhe
- 50 g pinjoli
- 100 ml vino bijelo
- 2 žlica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte piletinu, poklopite i pržite 5-10 minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
- Zatim dodajte luk i nastavite pirjati na laganoj vatri uz povremeno miješanje 10 minuta.
- Dodajte suhe šljive, pinjole i vino, poklopite i nastavite pirjati još 15 minuta.
- Pospite peršinom i pirjajte još 5 minuta. Na kraju posolite i popaprite po želji.