Recepti 03. listopada 2014.

Piletina sa zapečenim vrhom

gastro postao gastro.24sata.hr
Najukusnija priprema pilećih bataka

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 725

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 2 l pileći temeljac
  • 800 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 0.25 mala žlica sol
  • 180 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 70 ml vino bijelo
  • 60 g celer, korijen

Priprema

  1. Zagrijte žlicu ulja u tavi. Dodajte celer i luk. Pirjajte dok luk ne posmeđi. Dodajte kruh narezan na kockice. Pržite oko tri minute. Prebacite u posudu srednje veličine i dodajte pola količine temeljca. Ostatak temeljca pomiješajte s dvije žlice brašna i stavite sa strane.
  2. Dodajte žlicu ulja u tavu na umjerenu jačinu vatre. Dodajte piletinu i gljive. Ostavite na vatri oko osam minuta uz miješanje.
  3. Pojačajte vatru, dodajte vino i kuhajte dok vino ne ispari. Dodajte smjesu temeljca i brašna te miješajte dok se ne zgusne. Smjesu iz prvoga koraka stavite preko piletine. Nakon toga sve prebacite u pećnicu i pecite oko četiri minute na 180°C.

Najukusnija priprema pilećih bataka

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.