gastro postao
Najukusnija priprema pilećih bataka
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 725
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 5 kriška kruh pšenični, bijeli
- 2 l pileći temeljac
- 800 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 4 žlica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 0.25 mala žlica sol
- 180 g šampinjoni (uzgojeni)
- 70 ml vino bijelo
- 60 g celer, korijen
Priprema
- Zagrijte žlicu ulja u tavi. Dodajte celer i luk. Pirjajte dok luk ne posmeđi. Dodajte kruh narezan na kockice. Pržite oko tri minute. Prebacite u posudu srednje veličine i dodajte pola količine temeljca. Ostatak temeljca pomiješajte s dvije žlice brašna i stavite sa strane.
- Dodajte žlicu ulja u tavu na umjerenu jačinu vatre. Dodajte piletinu i gljive. Ostavite na vatri oko osam minuta uz miješanje.
- Pojačajte vatru, dodajte vino i kuhajte dok vino ne ispari. Dodajte smjesu temeljca i brašna te miješajte dok se ne zgusne. Smjesu iz prvoga koraka stavite preko piletine. Nakon toga sve prebacite u pećnicu i pecite oko četiri minute na 180°C.
Najukusnija priprema pilećih bataka
Izvor Skuhatćute