gastro postao
Prava proljetna gozba
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 774
Potrebno vam je
- 4 kom pileći batak
- 4 kom pileći zabatak
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 8 kriška panceta
- 1 mala žlica ulje, biljno
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 200 ml pileći temeljac
- 200 g grašak zeleni, u zrnu
Priprema
- Začinite piletinu paprom, stavite po grančicu metvice na svaki komad i umotajte ih čvrsto u trake pancete. Učvrstite pancetu kako se ne bi odmotala. Zatim zagrijte ulje u tavi ili plitkom loncu, stavite piletinu (batak i zabatak) te pecite pet minuta s jedne i pet minuta s druge strane, sve dok meso ne dobije koricu zlatne boje. Premjestite pečenu piletinu na tanjur ili pladanj.
- Na masnoći od pancete u tavi kratko popržite poriluk. Vratite piletinu natrag na tavu, ulijte temeljac, poklopite tavu i pirjajte oko 25 minuta. Natrgajte polovicu bosiljka u umak, umiješajte i grašak te pirjajte još nekoliko minuta, dok grašak dovoljno ne omekša. Zasolite prema potrebi te ostatak bosiljka pospite po jelu.
Prava proljetna gozba
Izvor Skuhatćute