Recepti 03. listopada 2014.

Pirjani pureći odresci s umakom od meda i limuna

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena kombinacija slatko - kiselog umaka odlično se slaže s purećim odrescima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 407

Potrebno vam je

  • 800 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
  • 30 g maslac, slani
  • 4 kom ljutika
  • 1 režanj češnjak
  • 400 g mahune zelene (mlade)
  • 2 žlica med, vrcani
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 1 kom limun
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Stavite pureće odreske između listova prozirne folije i istucite ih da budu debeli oko pet mm. Odložite sa strane.
  2. Istopite maslac u velikoj tavi, dodajte ljutiku i češnjak te kuhajte, miješajući, dvije-tri minute ili dok ne omekšaju, ali ne smiju potamnjeti. Ljutiku i češnjak izvadite iz tave te ih stavite sa strane.
  3. Kuhajte mahune u loncu u kipućoj slanoj vodi oko tri minute. Ocijedite ih i kratko isperite hladnom vodom da prestanu kuhati. Držite ih na toplom.
  4. Pomiješajte med s korom te sokom naranče i limuna. Izvadite pureće odreske iz tave i držite ih na toplom. Izlijte smjesu s medom u tavu, vratite ljutiku i češnjak te začinite. Neka kratko zavrije pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.