gastro postao
Savršena kombinacija slatko - kiselog umaka odlično se slaže s purećim odrescima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 407
Potrebno vam je
- 800 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
- 30 g maslac, slani
- 4 kom ljutika
- 1 režanj češnjak
- 400 g mahune zelene (mlade)
- 2 žlica med, vrcani
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 1 kom limun
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Stavite pureće odreske između listova prozirne folije i istucite ih da budu debeli oko pet mm. Odložite sa strane.
- Istopite maslac u velikoj tavi, dodajte ljutiku i češnjak te kuhajte, miješajući, dvije-tri minute ili dok ne omekšaju, ali ne smiju potamnjeti. Ljutiku i češnjak izvadite iz tave te ih stavite sa strane.
- Kuhajte mahune u loncu u kipućoj slanoj vodi oko tri minute. Ocijedite ih i kratko isperite hladnom vodom da prestanu kuhati. Držite ih na toplom.
- Pomiješajte med s korom te sokom naranče i limuna. Izvadite pureće odreske iz tave i držite ih na toplom. Izlijte smjesu s medom u tavu, vratite ljutiku i češnjak te začinite. Neka kratko zavrije pa poslužite.
Izvor Skuhatćute