gastro postao
Odličan izbor za prilog ili glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 76
Potrebno vam je
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 list lovorov list
- majčina dušica
- 1.50 dl voda
- 4 kom mladi luk
- 175 g šampinjoni (uzgojeni)
- 175 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 175 g cvjetača (samo cvijet)
- 1 kom tikvice, zelene
- 2 žlica vlasac ( listovi)
- sol
- svježe mljeveni papar
- limunova korica
Priprema
- U veliki lonac stavite maslinovo ulje, lovorov list, majčinu dušicu i vodu i pustite da zavrije. Dodajte nasjeckan mladi luk, šampinjone, brokulu i cvjetaču. Poklopite i kuhajte 3 minute.
- Zatim dodajte tikvice i posložite ih po vrhu (da se pare umjesto da se kuhaju). Kuhajte dodatnih 3-4 minute dok povrće ne omekša. Koristeći žlicu sa prorezom prebacite povrće iz lonca u posudu za serviranje. Povećajte temperaturu i kuhajte dok se tekućina ne reducira na približno 8 žlica. Izvadite i bacite lovorov list i majčinu dušicu.
- Umiješajte vlasac u reduciranu tekućinu u loncu i po želji dodajte sol i papar. Prelijte tekućinu po povrću i pospite limunovom koricom te odmah poslužite.
- Poslužite s kuhanom palentom.