Recepti 13. listopada 2014.

Pirjano povrće u maslinovom ulju i mediteranskom bilju

gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan izbor za prilog ili glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 76

Potrebno vam je

  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 list lovorov list
  • majčina dušica
  • 1.50 dl voda
  • 4 kom mladi luk
  • 175 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 175 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 175 g cvjetača (samo cvijet)
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • limunova korica

Priprema

  1. U veliki lonac stavite maslinovo ulje, lovorov list, majčinu dušicu i vodu i pustite da zavrije. Dodajte nasjeckan mladi luk, šampinjone, brokulu i cvjetaču. Poklopite i kuhajte 3 minute.
  2. Zatim dodajte tikvice i posložite ih po vrhu (da se pare umjesto da se kuhaju). Kuhajte dodatnih 3-4 minute dok povrće ne omekša. Koristeći žlicu sa prorezom prebacite povrće iz lonca u posudu za serviranje. Povećajte temperaturu i kuhajte dok se tekućina ne reducira na približno 8 žlica. Izvadite i bacite lovorov list i majčinu dušicu.
  3. Umiješajte vlasac u reduciranu tekućinu u loncu i po želji dodajte sol i papar. Prelijte tekućinu po povrću i pospite limunovom koricom te odmah poslužite.
  4. Poslužite s kuhanom palentom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.