gastro postao
Jedna od najfinijih pita ovdje je samo za vas!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 354
Potrebno vam je
- 200 g tijesto za savijače
- 300 g svježi kozji sir
- 100 g gorgonzola
- 2 kom crvena paprika
- 1 kom jaje kokošje
- bosiljak, vezica
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- rukola
Priprema
- Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na veličinu četvrtastog lima za pečenje. Prebacite ga na ohlađeni lim.
- Paprike očistite od sjemenki, odrežite im vrhove i kratko prokuhajte u posoljenoj vodi. Izvadite ih i ohladite hladnom vodom.
- U posudi kremasto izmije-šajte ovčji sir s jajetom, zdrobljenom gorgonzolom te začinite solju, paprom i bosiljkom.
- Smjesom sira punite paprike i tako nadjevene složite na pripremljeno tijesto. Pecite tart u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta
- Pospite gotovo jelo krupno mljevenim paprom i listovima rikole.
Izvor Skuhatćute