Recepti 03. listopada 2014.

Pita nadjevena paprikama

gastro postao gastro.24sata.hr
Jedna od najfinijih pita ovdje je samo za vas!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 354

Potrebno vam je

  • 200 g tijesto za savijače
  • 300 g svježi kozji sir
  • 100 g gorgonzola
  • 2 kom crvena paprika
  • 1 kom jaje kokošje
  • bosiljak, vezica
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • rukola

Priprema

  1. Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na veličinu četvrtastog lima za pečenje. Prebacite ga na ohlađeni lim.
  2. Paprike očistite od sjemenki, odrežite im vrhove i kratko prokuhajte u posoljenoj vodi. Izvadite ih i ohladite hladnom vodom.
  3. U posudi kremasto izmije-šajte ovčji sir s jajetom, zdrobljenom gorgonzolom te začinite solju, paprom i bosiljkom.
  4. Smjesom sira punite paprike i tako nadjevene složite na pripremljeno tijesto. Pecite tart u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta
  5. Pospite gotovo jelo krupno mljevenim paprom i listovima rikole.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.