gastro postao
Jednostavno bosansko jelo od krumpira i koprive, tzv., krumpiruša i koprivuša
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 500 g Kore za pitu
- 500 g Svježi sir
- 200 g Koprive
- 1 kg Krumpir
- 3 kom Luk
- 200 g Kiselo vrhnje
- Sol i papar
- 3 kom jaje kokošje
Priprema
- Pripremite dvije smjese. Krumpir i luk narežite na kockice i začinite sa žlicom maslinovog ulja, soli i papra. Za drugu smjesu je potrebno koprive prethodno skuhati, ocijediti te isjeckati. U zdjelu s koprivama dodajte pola kilograma svježeg kravljeg sira, dvije žlice vrhnja, jednu žlicu maslonovog ulja te sol po želji.
- Od pola kilograma kora za pitu dobijete oko 6 listova. Prije punjenja, kore premažite mješavinom ulja i vode. Punite smjesom od krumpira i od koprive (na jednu polovicu) te ih zarolajte.
- Kalup namastite i poredajte zarolane listove te ih još dodatno premažite mješavinom vode i ulja. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 30 do 40 minuta. 10 minuta prije kraja, premažite kore mješavinom jednog jajeta i vrhnja kako bi bile sočnije. Dobar tek.