Recepti 25. svibnja 2015.

Pita od krumpira i koprive

Pita od krupmira i koprive
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno bosansko jelo od krumpira i koprive, tzv., krumpiruša i koprivuša

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 500 g Kore za pitu
  • 500 g Svježi sir
  • 200 g Koprive
  • 1 kg Krumpir
  • 3 kom Luk
  • 200 g Kiselo vrhnje
  • Sol i papar
  • 3 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Pripremite dvije smjese. Krumpir i luk narežite na kockice i začinite sa žlicom maslinovog ulja, soli i papra. Za drugu smjesu je potrebno koprive prethodno skuhati, ocijediti te isjeckati. U zdjelu s koprivama dodajte pola kilograma svježeg kravljeg sira, dvije žlice vrhnja, jednu žlicu maslonovog ulja te sol po želji.
  2. Od pola kilograma kora za pitu dobijete oko 6 listova. Prije punjenja, kore premažite mješavinom ulja i vode. Punite smjesom od krumpira i od koprive (na jednu polovicu) te ih zarolajte.
  3. Kalup namastite i poredajte zarolane listove te ih još dodatno premažite mješavinom vode i ulja. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 30 do 40 minuta. 10 minuta prije kraja, premažite kore mješavinom jednog jajeta i vrhnja kako bi bile sočnije. Dobar tek.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.