Recepti 13. listopada 2014.

Pita od limuna sa snijegom od bjelanjaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova osvježavajuća pita savršena je za ljetne dane.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 441

Potrebno vam je

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 230 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 čaša voda
  • sol
  • 6 žlica šećer, kristal
  • 5 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 kom limunov sok
  • 1 kom limunova korica
  • 5 kom bjelanjak kokošji
  • 4 žlica šećer, u prahu

Priprema

  1. U zdjelu stavite prosijano braš-no, dodajte margarin, jaje, malo soli i vodu te zamijesite tijesto. rastanjite ga na dasci, stavite u premazani lim, izbušite vilicom i pecite na 220°C dok se ne zarumeni.
  2. Razmutite brašno i šećer s nekoliko žlica mlijeka, ulijte preostalo mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok se masa ne zgusne. Maknite s vatre pa dodajte limunov sok i koricu.
  3. Ravnomjerno raspodijelite kremu na pečeno tijesto, poravnajte nožem i prekrijte čvrstim snijegom od bjelanjaka koji ste zasladili šećerom u prahu. Vratite u slabije zagrijanu pećnicu da pjena jako malo porumeni.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.