gastro postao
Ova osvježavajuća pita savršena je za ljetne dane.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 441
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 230 g maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 čaša voda
- sol
- 6 žlica šećer, kristal
- 5 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 3 kom limunov sok
- 1 kom limunova korica
- 5 kom bjelanjak kokošji
- 4 žlica šećer, u prahu
Priprema
- U zdjelu stavite prosijano braš-no, dodajte margarin, jaje, malo soli i vodu te zamijesite tijesto. rastanjite ga na dasci, stavite u premazani lim, izbušite vilicom i pecite na 220°C dok se ne zarumeni.
- Razmutite brašno i šećer s nekoliko žlica mlijeka, ulijte preostalo mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok se masa ne zgusne. Maknite s vatre pa dodajte limunov sok i koricu.
- Ravnomjerno raspodijelite kremu na pečeno tijesto, poravnajte nožem i prekrijte čvrstim snijegom od bjelanjaka koji ste zasladili šećerom u prahu. Vratite u slabije zagrijanu pećnicu da pjena jako malo porumeni.
Izvor Skuhatćute