gastro postao
Pita od ove, ne tako često spominjane biljke, će vas oduševiti
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 10
Potrebno vam je
- pšenično brašno, bijelo
- 6 šalica rabarbara
- 1 šalica šećer, kristal
- 2 žlica kukuruzni škrob
- sol
- 0.75 dl šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 250 g tijesto za pite
- 6 žlica maslac, slani
Priprema
- Na pobrašnjenom pergamentnom papiru razvaljajte tijesto. Obložite njime okruglu posudu za pečenje, pa stavite u hladnjak na sat vremena.
- Zagrijte pećnicu na 205°c.
- U velikoj zdjeli izmiješajte rabarbaru sa šećerom, škrobom i solju.
- Ulijte ga u pitu pa je prelijte ohlađenom smjesom od smeđeg šećera, šećera, brašna i neslanog maslaca.
- Pecite 90 minuta na 190°c. Ohladite.
Izvor Skuhatćute