Recepti 03. listopada 2014.

Pita od rabarbare

gastro postao gastro.24sata.hr
Pita od ove, ne tako često spominjane biljke, će vas oduševiti

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 10

Potrebno vam je

  • pšenično brašno, bijelo
  • 6 šalica rabarbara
  • 1 šalica šećer, kristal
  • 2 žlica kukuruzni škrob
  • sol
  • 0.75 dl šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 250 g tijesto za pite
  • 6 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Na pobrašnjenom pergamentnom papiru razvaljajte tijesto. Obložite njime okruglu posudu za pečenje, pa stavite u hladnjak na sat vremena.
  2. Zagrijte pećnicu na 205°c.
  3. U velikoj zdjeli izmiješajte rabarbaru sa šećerom, škrobom i solju.
  4. Ulijte ga u pitu pa je prelijte ohlađenom smjesom od smeđeg šećera, šećera, brašna i neslanog maslaca.
  5. Pecite 90 minuta na 190°c. Ohladite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.