gastro postao
Ova ukusna pita zasladit će vam dan!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 507
Potrebno vam je
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica šećer, kristal
- 0.50 mala žlica sol
- 140 g maslac, slani
- 500 g skuta
- 2 kom jaje kokošje
- 20 g kvasac, svježi
- šećer, u prahu
- 5 žlica džem
Priprema
- Umijesite kvasac s malo mlakog mlijeka, brašna, šećera i soli. Poklopite i pustite ga na toplome mjestu da se diže. ostatak brašna stavite u zdjelu pa u njega razmrvite maslac. Dodajte kvasac i brzo zamijesite tijesto. razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini i oblikujte po namašćenom limu za pečenje. ostavite tijesto da se još malo diže.
- Za to vrijeme napravite nadjev. Propasirajte skutu pa joj dodajte dva žumanjka, šećera prema želji i tvrdo istučeni snijeg od bjelanjaka. Najprije premažite tijesto džemom, a zatim ravnomjerno razmažite nadjev od skute.
- Premažite ga maslacem i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C dok pita ne dobije rumenu boju.
Izvor Skuhatćute