gastro postao
Za pitu upotrijebite vrstu cjevaste tjestenine prema želji kao što su penne, pipe, pipette, tortiglioni... ili nešto tanji bucatini jer ona najbolje upija umak
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 259
Potrebno vam je
- ulje maslinovo
- 200 g tjestenina s jajima
- 80 g sir podravec
- 70 g parmezan
- bosiljak, vezica
- 4 kom jaje kokošje
- 50 g špinat
- 2 žlica krušne mrvice
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Premažite posudu za pečenje uljem, a dno obložite papirom za pečenje.
- Skuhajte tjesteninu “al dente” i ocijedite. Zagrijte umak bolognese na srednjoj vatri, povremeno miješajući, deset minuta pa maknite s vatre.
- Tjestenini dodajte umak bolognese, sir, parmezan, bosiljak i jaja pa sve dobro izmiješajte. Pola smjese stavite u posudu, stisnite čvrsto, pospite špinatom pa stavite ostatak smjese s tjesteninom.
- Izmiješajte krušne mrvice i parmezan. Pospite pitu time i stavite peći sat vremena dok ne poprimi zlatno-smeđu boju i očvrsne. Ostavite da se hladi tri-četiri sata prije posluživanja.
Izvor Skuhatćute