Recepti 13. listopada 2014.

Pita od tjestenine s umakom bolognese i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Za pitu upotrijebite vrstu cjevaste tjestenine prema želji kao što su penne, pipe, pipette, tortiglioni... ili nešto tanji bucatini jer ona najbolje upija umak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 259

Potrebno vam je

  • ulje maslinovo
  • 200 g tjestenina s jajima
  • 80 g sir podravec
  • 70 g parmezan
  • bosiljak, vezica
  • 4 kom jaje kokošje
  • 50 g špinat
  • 2 žlica krušne mrvice

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Premažite posudu za pečenje uljem, a dno obložite papirom za pečenje.
  2. Skuhajte tjesteninu “al dente” i ocijedite. Zagrijte umak bolognese na srednjoj vatri, povremeno miješajući, deset minuta pa maknite s vatre.
  3. Tjestenini dodajte umak bolognese, sir, parmezan, bosiljak i jaja pa sve dobro izmiješajte. Pola smjese stavite u posudu, stisnite čvrsto, pospite špinatom pa stavite ostatak smjese s tjesteninom.
  4. Izmiješajte krušne mrvice i parmezan. Pospite pitu time i stavite peći sat vremena dok ne poprimi zlatno-smeđu boju i očvrsne. Ostavite da se hladi tri-četiri sata prije posluživanja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.