gastro postao
Svatko voli ukusne deserte koji su usto jednostavni za pripremu. Ova je pita upravo takav desert.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 246
Potrebno vam je
- 1 l mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom mahuna vanilije
- 4 kom jaje kokošje
- 8 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 250 g šećer, u prahu
- kompot od krušaka
Priprema
- Zakuhajte mlijeko. čim zavrije, maknite ga s vatre, dodajte mu vaniliju, poklopite i ostavite neka odstoji 15-ak minuta. Zatim izvadite mahunu.
- Za to vrijeme pjenjačom izmiješajte jaja, žumanjke i šećer. Postupno dodajte vruće mlijeko iz kojeg ste prethodno izvadili vaniliju. žustro miješajte kako se jaja ne bi zgrušala. Procijedite kroz gazu i lijevajte u maslacem premazani kalup za torte.
- Stavite puding u veći četvrtasti lim s vrućom vodom i pecite na pari na 200°c od 40 do 50 minuta. Gotov puding ostavite neka se ohadi, a zatim lagano odvojite kalup za tortu od pudinga. Ocijedite kruške iz kompota i narežite ih na kriške. Posložite ih po piti od pudinga.
U sok od kompota možete staviti i malo kapi jestive crvene boje pa pomiješati sa žlicom, dvije želea od ribizla. Kuhajte na jačoj vatri dok se sok ne zgusne i s malo ružičastog sirupa zalijte pitu. Preostali sirup izlijte oko pudinga.
Izvor Skuhatćute