Recepti 03. listopada 2014.

Pita s pudingom od vanilije

gastro postao gastro.24sata.hr
Svatko voli ukusne deserte koji su usto jednostavni za pripremu. Ova je pita upravo takav desert.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 246

Potrebno vam je

  • 1 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 4 kom jaje kokošje
  • 8 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 250 g šećer, u prahu
  • kompot od krušaka

Priprema

  1. Zakuhajte mlijeko. čim zavrije, maknite ga s vatre, dodajte mu vaniliju, poklopite i ostavite neka odstoji 15-ak minuta. Zatim izvadite mahunu.
  2. Za to vrijeme pjenjačom izmiješajte jaja, žumanjke i šećer. Postupno dodajte vruće mlijeko iz kojeg ste prethodno izvadili vaniliju. žustro miješajte kako se jaja ne bi zgrušala. Procijedite kroz gazu i lijevajte u maslacem premazani kalup za torte.
  3. Stavite puding u veći četvrtasti lim s vrućom vodom i pecite na pari na 200°c od 40 do 50 minuta. Gotov puding ostavite neka se ohadi, a zatim lagano odvojite kalup za tortu od pudinga. Ocijedite kruške iz kompota i narežite ih na kriške. Posložite ih po piti od pudinga.U sok od kompota možete staviti i malo kapi jestive crvene boje pa pomiješati sa žlicom, dvije želea od ribizla. Kuhajte na jačoj vatri dok se sok ne zgusne i s malo ružičastog sirupa zalijte pitu. Preostali sirup izlijte oko pudinga.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.