Recepti 13. listopada 2014.

Pizza četiri godišnja doba

gastro postao gastro.24sata.hr
Pizza originalnog naziva quattro stagioni specifična je po različitim nadjevima podijeljenim na četiri dijela

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 459

Potrebno vam je

  • 1 kom tijesto za pizzu
  • 4 dl pasirana rajčica (passata)
  • 180 g mozzarella
  • 120 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom crvena paprika
  • 8 filet inćun
  • 120 g kobasica (prosjek )
  • 2 žlica kapari
  • 8 kom artičoka (listovi i srce)
  • 12 kom masline, crne

Priprema

  1. Mozzarellu ocijedimo i tanko narežemo. Gljive obrišemo i narežemo na tanke listiće. Paprike očistimo od sjemenki i ispečemo u pećnici, nakon čega ih ogulimo i narežemo na tanke trake. Inćune prepolovimo po dužini. Kobasicu narežemo na kolutiće. Artičoke ocijedimo i prepolovimo.
  2. Tijesto za pizzu razvaljamo u četiri kruga od 23 cm. Prebacimo ih u namašćene limove za pečenje.
  3. Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
  4. Rajčicom premažemo tijesto. Ostavimo rub od 2 cm na svakoj, a mozzarellu ravnomjerno rasporedimo.
  5. Gljive složimo na četvrtinu svake pizze i premažemo maslinovim uljem. Na drugu četvrtinu složimo paprike i na njih položimo inćune.
  6. Treću četvrtinu prekrijemo kobasicom i kaparima, a posljednju četvrtinu artičokama i crnim maslinama.
  7. Pečemo oko 20 minuta i poslužimo vruće.

Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.