gastro postao
Pizza originalnog naziva quattro stagioni specifična je po različitim nadjevima podijeljenim na četiri dijela
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 459
Potrebno vam je
- 1 kom tijesto za pizzu
- 4 dl pasirana rajčica (passata)
- 180 g mozzarella
- 120 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom crvena paprika
- 8 filet inćun
- 120 g kobasica (prosjek )
- 2 žlica kapari
- 8 kom artičoka (listovi i srce)
- 12 kom masline, crne
Priprema
- Mozzarellu ocijedimo i tanko narežemo. Gljive obrišemo i narežemo na tanke listiće. Paprike očistimo od sjemenki i ispečemo u pećnici, nakon čega ih ogulimo i narežemo na tanke trake. Inćune prepolovimo po dužini. Kobasicu narežemo na kolutiće. Artičoke ocijedimo i prepolovimo.
- Tijesto za pizzu razvaljamo u četiri kruga od 23 cm. Prebacimo ih u namašćene limove za pečenje.
- Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
- Rajčicom premažemo tijesto. Ostavimo rub od 2 cm na svakoj, a mozzarellu ravnomjerno rasporedimo.
- Gljive složimo na četvrtinu svake pizze i premažemo maslinovim uljem. Na drugu četvrtinu složimo paprike i na njih položimo inćune.
- Treću četvrtinu prekrijemo kobasicom i kaparima, a posljednju četvrtinu artičokama i crnim maslinama.
- Pečemo oko 20 minuta i poslužimo vruće.
Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata