gastro postao
Ako ste ljubitelj zdravijih obroka, pripremite poznato talijansko jelo na jednako ukusan, ali malo zdraviji način
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1119
Tijesto za pizzu
- 400 g integralno brašno
- 10 g suhi kvasac
- 5 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica sol
- 250 ml voda
Nadjev
- 1 kom luk ,crveni
- 150 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 2 režanj češnjak
- svježe mljeveni papar
- origano
- 50 g mozzarella
Priprema
- Brašno pomiješajte s kvascem, dodajte ulje, vodu i sol pa zamijesite glatko tijesto. Neka se diže na toplom oko 20 minuta.
- Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa.
- Za nadjev kratko prokuhajte brokulu, a češnjak i luk pirjajte dok ne omekšaju.
- Tijesto premažite maslinovim uljem i umakom od rajčice. Na to stavite pirjani luk i češnjak te prokuhanu brokulu i komadiće mozzarelle.
- Sve stavite u pećnicu i pecite 15- ak minuta.
Izvor Skuhatćute