gastro postao
Calzone, popularna pizza u štruci oblikuje se od dizanog tijesta, a može se puniti gotovo svim prilozima za pizzu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 373
Potrebno vam je
- 1 kom tijesto za pizzu
- 3 žlica ulje maslinovo
- 6 kriška slanina suha, masna
- 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom paprika, zelena
- 4 žlica pesto od sušenih rajčica
- 200 g mozzarella
- 4 žlica peršin, list
- papar
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Slaninu nasjeckamo. Piletinu narežemo na komadiće. Papriku očistimo od sjemenki i nasjeckamo na komadiće. Mozzarellu ocijedimo i narežemo na kockice.
- Tijesto razvaljamo u četiri kruga promjera 23 cm. Prebacimo u namašćene limove za pečenje.
- Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
- Zagrijemo u tavi jednu žlicu ulja i popržimo slaninu, piletinu i zelenu papriku, miješajući oko 5 minuta. Izvadimo iz tave i ostavimo da se hlade.
- Preko polovice svakog tijesta premažemo pesto od rajčice ali ne do ruba. Na to stavimo slaninu, piletinu, zelenu papriku, mozzarellu i peršin te obilno popaprimo.
- Rubove tijesta premažemo istučenim jajetom.
- Nenamazanu polovicu preklopimo preko nadjeva tako da čvrsto prstima spojimo tijesto. Premažemo preostalim maslinovim uljem i pečemo u trajanju od 20 do 25 minuta. Poslužimo odmah.
Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata