Recepti 09. lipnja 2016.

Pizza u štruci: Vaš adut u ruci!

Povrtna pizza calzone s pancetom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Calzone, popularna pizza u štruci oblikuje se od dizanog tijesta, a može se puniti gotovo svim prilozima za pizzu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 373

Potrebno vam je

  • 1 kom tijesto za pizzu
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 6 kriška slanina suha, masna
  • 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom paprika, zelena
  • 4 žlica pesto od sušenih rajčica
  • 200 g mozzarella
  • 4 žlica peršin, list
  • papar
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Slaninu nasjeckamo. Piletinu narežemo na komadiće. Papriku očistimo od sjemenki i nasjeckamo na komadiće. Mozzarellu ocijedimo i narežemo na kockice.
  2. Tijesto razvaljamo u četiri kruga promjera 23 cm. Prebacimo u namašćene limove za pečenje.
  3. Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
  4. Zagrijemo u tavi jednu žlicu ulja i popržimo slaninu, piletinu i zelenu papriku, miješajući oko 5 minuta. Izvadimo iz tave i ostavimo da se hlade.
  5. Preko polovice svakog tijesta premažemo pesto od rajčice ali ne do ruba. Na to stavimo slaninu, piletinu, zelenu papriku, mozzarellu i peršin te obilno popaprimo.
  6. Rubove tijesta premažemo istučenim jajetom.
  7. Nenamazanu polovicu preklopimo preko nadjeva tako da čvrsto prstima spojimo tijesto. Premažemo preostalim maslinovim uljem i pečemo u trajanju od 20 do 25 minuta. Poslužimo odmah.

Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.