Recepti 13. listopada 2014.

Pizzoccheri s keljom, krumpirom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto fontina sira možete upotrijebiti bilo koji drugi polumasni sir

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1236

Potrebno vam je

  • 652 g heljdino brašno
  • 375 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom jaje kokošje
  • 125 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 mala žlica sol
  • 250 g krumpir, zreli
  • 180 g kelj lisnati
  • 160 g maslac, slani
  • 2 režanj češnjak
  • 4 list kadulja
  • svježe mljeveni papar
  • 250 g parmezan
  • 250 g fontina

Priprema

  1. Pomiješajte oba brašna. Dodajte jaja, mlijeko i sol pa miješajte dok ne dobijete čvrsto tijesto. Mijesite dok ne postane glatko. Ostavite da odstoji 30 minuta. Razvaljajte tijesto, labavo ga zarolajte i izrežite na trake široke 1,5 cm.
  2. Narežite krumpir i kelj. Zakuhajte veliku posudu zasoljene vode i skuhajte krumpir i kelj. Krumpir stavite u vodu pet minuta prije kelja. Kad su krumpiri gotovo kuhani, dodajte tjesteninu. ocijedite povrće i tjesteninu. Tanko narežite sir.
  3. U posudi rastopite maslac s češnjakom i kaduljom. Pržite tri minute. Namažite maslacem vatrostalnu posudu. Na dno stavite sloj tjestenine pa prekrijte slojem krumpira i kelja. Pospite paprom i parmezanom te prekrijte kriškama sira. Ponovite dok ne potrošite sve sastojke, a završite slojem parmezana.
  4. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C pecite tjesteninu 25 minuta. Poslužite vruće.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.