gastro postao
Umjesto fontina sira možete upotrijebiti bilo koji drugi polumasni sir
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1236
Potrebno vam je
- 652 g heljdino brašno
- 375 g pšenično brašno, bijelo
- 3 kom jaje kokošje
- 125 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 mala žlica sol
- 250 g krumpir, zreli
- 180 g kelj lisnati
- 160 g maslac, slani
- 2 režanj češnjak
- 4 list kadulja
- svježe mljeveni papar
- 250 g parmezan
- 250 g fontina
Priprema
- Pomiješajte oba brašna. Dodajte jaja, mlijeko i sol pa miješajte dok ne dobijete čvrsto tijesto. Mijesite dok ne postane glatko. Ostavite da odstoji 30 minuta. Razvaljajte tijesto, labavo ga zarolajte i izrežite na trake široke 1,5 cm.
- Narežite krumpir i kelj. Zakuhajte veliku posudu zasoljene vode i skuhajte krumpir i kelj. Krumpir stavite u vodu pet minuta prije kelja. Kad su krumpiri gotovo kuhani, dodajte tjesteninu. ocijedite povrće i tjesteninu. Tanko narežite sir.
- U posudi rastopite maslac s češnjakom i kaduljom. Pržite tri minute. Namažite maslacem vatrostalnu posudu. Na dno stavite sloj tjestenine pa prekrijte slojem krumpira i kelja. Pospite paprom i parmezanom te prekrijte kriškama sira. Ponovite dok ne potrošite sve sastojke, a završite slojem parmezana.
- U prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C pecite tjesteninu 25 minuta. Poslužite vruće.
Izvor Skuhatćute