gastro postao
Verzija u nastavku je bezalkoholna, ali ti u nju možeš dodati i svoje omiljeno alkoholno piće...
Ova plavičasta limunada ukusna je i instagramična! Stoga, osim dekoriranja limunom i borovnicama, prije posluživanja rub čaše možeš namočiti i obložiti šećerom kako bi dodatno zasladila piće!
Osim borovnica, odlično će pristajati i kupine, a možeš ih i pomiješati. U slast!
Sastojci za sirup:
- 80 g šećera
- 120 ml vode
Sastojci za limunadu:
- 80 g borovnica
- 700 ml hladne vode
- 120 ml limunovog soka
- kocke leda
Priprema:
- Započni tako što ćeš iscijediti sok od svježeg limuna i naribati malo korice.
- U sokovnik dodaj borovnice i napravi svježi sok od njih. Ako nemaš sokovnik, možeš ih zgnječiti vilicom ili u blenderu, napraviti od njih pire i zatim ih dodati u cjedilo i dodatno istiskati sok iz njih. Dobivene sokove stavi sa strane.
- Zatim na srednje jaku vatru dodaj tavicu i u nju stavi šećer i 120 ml vode. Zagrijavaj sve dok se šećer ne otopi, oko pet minuta. Dobivena otopina bit će baza tvoje limunade.
- Ukloni s vatre i dodaj ostatak hladne vode. U nju zatim dodaj ocijeđeni limun i sok nastao od ocijeđenih borovnica.
- Poslaži šest čaša, u svaku od njih stavi komad limuna i pokoju borovnicu, leda po želji i ulij piće te dodaj koricu limuna.
Uživaj!