gastro postao
Nalik faširancima, ove pljeskavice pripremaju se od puretine i omiljenog ljetnog povrća, a najbolje od svega jest što ih možete ubaciti u sendvič ili ih kombinirati s omiljenom žitaricom u zdravom ručku.
Pomiješajte puretinu s tikvicama, dodajte začine i ispržite na ulju, pa pljeskavice ubacite u pecivo kako biste dobili sočan sendvič.
Želite li pak uživati u zdravijem ručku, faširance od puretine i tikvica pecite u pećnici, dodajte im bulgur, proso ili kus kus, brzinske umale na bazi rajčice ili grčkog jogurta, finu sezonsku salatu i naprosto uživajte. Pripremate li ih u pećnici, pecite ih na 180 do 200 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju.
Potrebno vam je:
- 300 g mljevene puretine
- 1 tikvica
- 1 jaje
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 2 žlice krušnih mrvica
- Ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Tikvicu operite i naribajte na sitno, posolite i pustite da otpusti vodu, pa je ocijedite i pomiješajte s mljevenom puretinom.
- Dodajte češnjak, papriku, sol i papar.
- Umutite jaje i dodajte mesu te dobro promiješajte kako biste dobili jednoličnu smjesu.
- Dodajte peršin i krušne mrvice te sve dobro promiješajte prstima.
- Smjesu pustite da odstoji oko 15 minuta pa oblikujte pljeskavice.
- Pržite na zagrijanom ulju u tavi dok ne dobiju zlatnu boju.
Dobar tek!