Recepti 28. srpnja 2018.

Pljeskavice od puretine i tikvica - sjajna ideja za ljetni ručak!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nalik faširancima, ove pljeskavice pripremaju se od puretine i omiljenog ljetnog povrća, a najbolje od svega jest što ih možete ubaciti u sendvič ili ih kombinirati s omiljenom žitaricom u zdravom ručku.

Pomiješajte puretinu s tikvicama, dodajte začine i ispržite na ulju, pa pljeskavice ubacite u pecivo kako biste dobili sočan sendvič.

 

Možda vas zanima... Nikada dosta tikvica - pohane i na rižoto! Recepti

 

Želite li pak uživati u zdravijem ručku, faširance od puretine i tikvica pecite u pećnici, dodajte im bulgur, proso ili kus kus, brzinske umale na bazi rajčice ili grčkog jogurta, finu sezonsku salatu i naprosto uživajte. Pripremate li ih u pećnici, pecite ih na 180 do 200 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju.

 

Možda vas zanima... Složenac od tikvica i krumpira - genijalna brzinska kombinacija Recepti Možda vas zanima... Ultimativni umak za sendviče, tortilje i burgere – imamo recept! Recepti
 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 300 g mljevene puretine
  • 1 tikvica
  • 1 jaje
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • Ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Tikvicu operite i naribajte na sitno, posolite i pustite da otpusti vodu, pa je ocijedite i pomiješajte s mljevenom puretinom.
  2. Dodajte češnjak, papriku, sol i papar.
  3. Umutite jaje i dodajte mesu te dobro promiješajte kako biste dobili jednoličnu smjesu. 
  4. Dodajte peršin i krušne mrvice te sve dobro promiješajte prstima.
  5. Smjesu pustite da odstoji oko 15 minuta pa oblikujte pljeskavice. 
  6. Pržite na zagrijanom ulju u tavi dok ne dobiju zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.