gastro postao
Ukusna i zasitna pogača sa zezonskom namirnicom prava je gozba za vaše nepce
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 175
Potrebno vam je
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 200 g buča
- 1 kom kupus glavati, crveni
- 0.30 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 kom luk ,crveni
- 10 g kvasac, svježi
- ulje maslinovo
- šećer, kristal
- sol
Priprema
- Na pari ili u malo slane vode skuhajte rezance buče i popasirajte ih u pire.
- Stavite kvasac da se namoči u malo mlakog mlijeka s dodatkom žličice šećera.
- Stavite brašno na dasku, dodajte sol i dignuti kvasac u udubljenje u brašnu. U udubljenje dodajte i rastopljeni maslac i pire od buče te zamijesite tijesto. Dodajte vode kako bi tijesto bilo meko. Stavite na toplo, pokrijte krpom i ostavite 1 sat da se diže.
- Razvaljajte u namašćeni i pobrašnjeni pleh, ukrasite trakama kupusa i luka. Po želji premažite jajem i pecite 45 minuta u dobro ugrijanoj pećnici.