Recepti 13. listopada 2014.

Pogača od buče

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna i zasitna pogača sa zezonskom namirnicom prava je gozba za vaše nepce

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 175

Potrebno vam je

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 200 g buča
  • 1 kom kupus glavati, crveni
  • 0.30 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 10 g kvasac, svježi
  • ulje maslinovo
  • šećer, kristal
  • sol

Priprema

  1. Na pari ili u malo slane vode skuhajte rezance buče i popasirajte ih u pire.
  2. Stavite kvasac da se namoči u malo mlakog mlijeka s dodatkom žličice šećera.
  3. Stavite brašno na dasku, dodajte sol i dignuti kvasac u udubljenje u brašnu. U udubljenje dodajte i rastopljeni maslac i pire od buče te zamijesite tijesto. Dodajte vode kako bi tijesto bilo meko. Stavite na toplo, pokrijte krpom i ostavite 1 sat da se diže.
  4. Razvaljajte u namašćeni i pobrašnjeni pleh, ukrasite trakama kupusa i luka. Po želji premažite jajem i pecite 45 minuta u dobro ugrijanoj pećnici.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.