Recepti 03. lipnja 2022.

Pohani pileći fileti u kori od zobenih pahuljica – vole ih i djeca i odrasli!

Pohani pileći fileti
Ono što je najvažnije, obrok prilagođen djeci ne mora biti dosadan ili nezdrav. foto: Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pohani pileći fileti fantastičan su primjer koliko ukusna može biti hrana prilagođena djeci: hrskavi su, slani i vrlo zasitni. Roditelji ih s lakoćom mogu pripremiti, a i djeca mogu pomoći u pripremi.

Ne kažu uzalud roditelji kako im nije problem spremiti neko jelo, nego ne znaju koje i kako će djeca na njega reagirati. Zato se često oslanjaju na poznate sastojke - poput tjestenine, piletine i djeci omiljenih umaka, koji su ujedno i najjednostavniji za pripremu. Ili pribjegavaju sastojcima koji se lako mogu zamijeniti, primjerice, svježi bosiljak , čiji je okus malo 'prejak' za djecu zamijene sa njima omiljenim sirom; 'dosadne' krušne mrvice sa hrskavim pahuljicama.

Možda vas zanima... Nemaš krušne mrvice? Evo čime ih možeš zamijeniti... Špajza

Ono što je najvažnije, obrok prilagođen djeci ne mora biti dosadan ili nezdrav. Zato danas predlažemo recept za hrskave pileće filete u kori od zobenih pahuljica. Možete ih i izrezati na trakice kako bi djeci bilo zanimljivije jesti ih. Mmmm, već nam rastu zazubice…

  • Priprema: 30 min
  • Porcije: 4

Sastojci:

  • 3/4 šalice zobenih pahuljica
  • 1/4 šalice ribanog sira tipa Grana Padana
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 4 pileća prsa bez kostiju i kože
  • 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • zelena salata, za posluživanje

Priprema:

  1. Smiksajte 1/2 šalice zobi u procesoru hrane dok se fino ne samelje. Zatim dodajte sir, peršin, po 1/4 žličice soli i papra te preostalu 1/4 šalice zobi. Miksajte dok se sve dobro ne pomiješa pa prebacite smjesu u plitku zdjelu.
  2. Uklonite sve kosti iz piletine, pa ih narežite na trakice debljine 2-3 cm. Premažite ih s 1 žlicom maslinovog ulja pa začinite solju i paprom. Uvaljajte piletinu u zobenu smjesu i lagano pritisnite da bolje prianja.
  3. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi srednje veličine i na srednje jakoj temperaturi. Kad se ulje dobro zagrije dodajte polovicu piletine u jednom sloju i pecite - okrećući jednom, dok ne porumeni i ne postane hrskava, cca 5 do 6 minuta. Potom prebacite ispečene filete na rešetku. Očistite tavu i ponovite postupak s još 2 žlice ulja i preostalom piletinom.
  4. Poslužite sa zelenom salatom ili umakom koje vaše dijete voli. A u vi odrasli možete uživati u ovom brzom i jednostavnom receptu, odnosno u hrskavim i slasnim zalogajima.

Dobar tek!

Bečki odrezak Možda vas zanima... Bečki odrezak: najbolji trikovi za odabir mesa i pripremu Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.