Ne kažu uzalud roditelji kako im nije problem spremiti neko jelo, nego ne znaju koje i kako će djeca na njega reagirati. Zato se često oslanjaju na poznate sastojke - poput tjestenine, piletine i djeci omiljenih umaka, koji su ujedno i najjednostavniji za pripremu. Ili pribjegavaju sastojcima koji se lako mogu zamijeniti, primjerice, svježi bosiljak , čiji je okus malo 'prejak' za djecu zamijene sa njima omiljenim sirom; 'dosadne' krušne mrvice sa hrskavim pahuljicama.
Ono što je najvažnije, obrok prilagođen djeci ne mora biti dosadan ili nezdrav. Zato danas predlažemo recept za hrskave pileće filete u kori od zobenih pahuljica. Možete ih i izrezati na trakice kako bi djeci bilo zanimljivije jesti ih. Mmmm, već nam rastu zazubice…
- Priprema: 30 min
- Porcije: 4
Sastojci:
- 3/4 šalice zobenih pahuljica
- 1/4 šalice ribanog sira tipa Grana Padana
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- sol i svježe mljeveni papar
- 4 pileća prsa bez kostiju i kože
- 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- zelena salata, za posluživanje
Priprema:
- Smiksajte 1/2 šalice zobi u procesoru hrane dok se fino ne samelje. Zatim dodajte sir, peršin, po 1/4 žličice soli i papra te preostalu 1/4 šalice zobi. Miksajte dok se sve dobro ne pomiješa pa prebacite smjesu u plitku zdjelu.
- Uklonite sve kosti iz piletine, pa ih narežite na trakice debljine 2-3 cm. Premažite ih s 1 žlicom maslinovog ulja pa začinite solju i paprom. Uvaljajte piletinu u zobenu smjesu i lagano pritisnite da bolje prianja.
- Zagrijte 2 žlice ulja u tavi srednje veličine i na srednje jakoj temperaturi. Kad se ulje dobro zagrije dodajte polovicu piletine u jednom sloju i pecite - okrećući jednom, dok ne porumeni i ne postane hrskava, cca 5 do 6 minuta. Potom prebacite ispečene filete na rešetku. Očistite tavu i ponovite postupak s još 2 žlice ulja i preostalom piletinom.
- Poslužite sa zelenom salatom ili umakom koje vaše dijete voli. A u vi odrasli možete uživati u ovom brzom i jednostavnom receptu, odnosno u hrskavim i slasnim zalogajima.
Dobar tek!