gastro postao
Kaloričana, ali neodoljiv obrok gotov je za svega 30 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1938
Potrebno vam je
- 250 ml mlaćenica
- 2 šalica krušne mrvice
- 500 g ravioli
- 2 dl ulje, biljno
- 300 ml pasirana rajčica (passata)
- peršin, list
- 2 žlica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Raviole kratko kuhajte u vrućoj vodi i procijedite. Odvojite mlaćenicu i krušne mrvice u dvije različite posude. Ulijte ulje u fritezu ili duboku tavu i dobro ga ugrijte. Umočite raviole prvo u mlaćenicu pa u krušne mrvice i skinite višak mrvica.
- Po pet raviola pržite u dobro zagrijanom ulju, minutu do dvije. Izvadite ih rupičastom žlicom i stavite na kuhinjski papir kako bi se upio višak masnoće.
- U međuvremenu ugrijte malu tavu na slaboj vatri pa dodajte umak od rajčice i začinite ga. Poredajte raviole na tanjur, pospite peršinom i parmezanom te poslužite uz umak od rajčice.
Izvor Skuhatćute