Recepti 03. listopada 2014.

Polagano kuhana svinjetina

gastro postao gastro.24sata.hr
Masniji dijelovi svinjetine su jeftiniji, a mnogima upravo najukusnije meso

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 652

Potrebno vam je

  • 1000 g svinjetina, masna
  • 15 g kadulja
  • 5 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 150 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • sol

Priprema

  1. Zarežite kožu mesa poprečno oštrim nožem, potom preko njega prelijte kipuću vodu, ocijedite ga i osušite. Izmiksajte kadulju, češnjak i ulje u blenderu pa smjesu dobro utrljajte u meso.
  2. Zagrijte pećnicu na 140°C. Posudu za pečenje obložite folijom i ulijte vino. Posolite svinjetinu, stavite je u posudu kožom okrenutom prema gore, pokrijte folijom i pecite oko tri sata dok ne omekša.
  3. Pojačajte pećnicu na 220°C i pecite još 30-40 minuta dok koža ne postane hrskava.
  4. Ostavite da odstoji 15 minuta pa izvadite iz pećnice i izrežite.

Masniji dijelovi svinjetine su jeftiniji, a mnogima upravo najukusnije meso

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.