gastro postao
Masniji dijelovi svinjetine su jeftiniji, a mnogima upravo najukusnije meso
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 652
Potrebno vam je
- 1000 g svinjetina, masna
- 15 g kadulja
- 5 režanj češnjak
- 3 žlica ulje maslinovo
- 150 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- sol
Priprema
- Zarežite kožu mesa poprečno oštrim nožem, potom preko njega prelijte kipuću vodu, ocijedite ga i osušite. Izmiksajte kadulju, češnjak i ulje u blenderu pa smjesu dobro utrljajte u meso.
- Zagrijte pećnicu na 140°C. Posudu za pečenje obložite folijom i ulijte vino. Posolite svinjetinu, stavite je u posudu kožom okrenutom prema gore, pokrijte folijom i pecite oko tri sata dok ne omekša.
- Pojačajte pećnicu na 220°C i pecite još 30-40 minuta dok koža ne postane hrskava.
- Ostavite da odstoji 15 minuta pa izvadite iz pećnice i izrežite.
Masniji dijelovi svinjetine su jeftiniji, a mnogima upravo najukusnije meso
Izvor Skuhatćute