Recepti 03. listopada 2014.

Polpete u kornetima od tortilla

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogato jelo jedinstvenog okusa koje će vas odmah osvojiti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 345

Potrebno vam je

  • 1000 g mljeveno meso
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 šalica peršin, list
  • 60 g parmezan
  • 40 g sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • ulje, biljno
  • 480 g tortilja
  • pasirana rajčica (passata)
  • 1.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pomiješajte mljeveno meso, mrvice, jaja, luk, peršin, parmezan, 1,5 žličicu soli i 1/2 žličice papra. Promiješajte rukama i oblikujte male pljeskavice.
  2. Nakon toga ih uvaljajte u sezamove sjemenke. Ulijte ulje u tavu pa ih ispecite s obiju strana.
  3. Umotajte tortille u foliju pa ih zagrijte u pećnici na 180°c. Tortille smotajte u oblik korneta, u svaku stavite pljeskavicu i po žlicu umaka od rajčice. Zamotajte trakama papira za pečenje pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.