Recepti 408 prikaza 16. ožujka 2017.

Pomfrit od slanutka - iznenadite se novim okusima

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Obožavatelji slanutka, pripremite se na val divnih okusa koje pružaju prženi štapići od slanutka. Takvo što još zasigurno niste isprobali!

Pripremali smo pomfrit od krumpira, tikvica, mrkve, pa čak i palente, a sada je došao red na omiljeni slanutak. Možda se čini kao nemoguća misija, no sve što vam je potrebno za pripremu ove fenomenalne grickalice su slanutkovo brašno, luk i češnjak. Malo začina donijet će još bolje okuse, a zaželite li se dodatno pojačati stvar, smjesi dodajte i malo čili umaka. Poslužite uz kečap, majonezu, tartar ili neku drugi umak po želji.
 

Slanutak | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 1 manji luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 šalice slanutkovog brašna
  • 800 ml vode
  • Prstohvat ružmarina
  • Ulje
  • Sol, papar
     

Priprema:

  1. Na tavi zagrijte ulje.
  2. Luk i češnjak nasjeckajte na sitno pa ih bacite na tavu i pirjajte dok ne omekšaju.
  3. Nakon dvije minute pirjanja, ubacite ružmarin.
  4. Dodajte vodu i pustite da zavrije.
  5. Dodajte slanutkovo brašno.
  6. Smanjite vatru i miješajte dok ne dobijete jako gustu smjesu.
  7. Začinite soli i paprom.
  8. Kalup za pečenje premažite maslacem, prebacite smjesu u kalup i prekrijte je prozirnom folijom.
  9. Spremite u hladnjak na najmanje dva sata.
  10. Kada se smjesa stisla, izvadite je iz hladnjaka, nasjeckajte na željene oblike i pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.