gastro postao
Ukusni popečci od mrkve, tikvica, bundeve i krumpira
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 177
Potrebno vam je
- 1 šalica mrkva, crvena
- 0.50 šalica tikvice, zelene
- 0.50 šalica bundeva
- 0.30 šalica krumpir, zreli
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica ulje suncokretovo
- sol
Priprema
- U zdjeli pomiješajte naribano povrće (uključujući i krumpir) s brašnom.
- Smjesu oblikujte u 15 okruglih popečaka i odložite na čisti tanjur.
- U tavi zagrijte 2 jušne žlice ulja i pecite popečke oko 5 minuta ( 2 ½ min sa svake strane ) na srednje jakoj temperaturi, dok ne postanu zlatno-smeđi s obje strane. Po potrebi, nakon par pečenja, dodajte još ulja u tavu.
- Pečene popečke odložite na tanjur prekriven papirnatim ubrusom kako bi se upio višak masnoće. Lagano posolite.
Ukusni popečci od mrkve, tikvica, bundeve i krumpira