Recepti 13. listopada 2014.

Popečci od povrća

Popečci od povrća
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni popečci od mrkve, tikvica, bundeve i krumpira

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 177

Potrebno vam je

  • 1 šalica mrkva, crvena
  • 0.50 šalica tikvice, zelene
  • 0.50 šalica bundeva
  • 0.30 šalica krumpir, zreli
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • sol

Priprema

  1. U zdjeli pomiješajte naribano povrće (uključujući i krumpir) s brašnom.
  2. Smjesu oblikujte u 15 okruglih popečaka i odložite na čisti tanjur.
  3. U tavi zagrijte 2 jušne žlice ulja i pecite popečke oko 5 minuta ( 2 ½ min sa svake strane ) na srednje jakoj temperaturi, dok ne postanu zlatno-smeđi s obje strane. Po potrebi, nakon par pečenja, dodajte još ulja u tavu.
  4. Pečene popečke odložite na tanjur prekriven papirnatim ubrusom kako bi se upio višak masnoće. Lagano posolite.

Ukusni popečci od mrkve, tikvica, bundeve i krumpira

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.