Recepti 05. listopada 2014.

Popečci od riže s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 239

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.35 šalica luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 žličica češnjak
  • 0.70 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 400 ml povrtni temeljac
  • 10 kcal shitake gljiva
  • 1 žličica list bosiljka
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1 kom patlidžan
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 šalica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 kom mladi luk
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U tavi ugrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i češnjak te pržite minutu. Nakon toga uspite rižu i pržite još minutu. Ulijte po pola šalice temeljca pa kad je upije, dodajte još i tako dok ga ne potrošite.
  2. Uspite pola žličice soli i promiješajte pa prebacite rižu u posudu sa strane. U istoj tavi ugrijte još malo ulja pa dodajte gljive. Neka se prže dok ne omekšaju. Dodajte malo soli i papra te promiješajte. Maknite s vatre i ostavite sa strane. Ugrijte pećnicu na 170°C. Pomiješajte bosiljak, zgnječeni češnjak, sol i papar.
  3. U lim za pečenje stavite nasjeckane tikvice, luk, papriku i patlidžan. Polijte maslinovim uljem i pospite mješavinom s bosiljkom. Pecite ih deset minuta, okrenite pa pecite još deset.
  4. U međuvremenu, ugrijte još ulja u tavi. Od riže napravite kuglice, stavite ih u tavu pa pritsnite tako da dobijete "kolačiće". Pržite sa svake strane dvije-tri minute. Ugrijte umak od rajčice.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.