gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 239
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.35 šalica luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 žličica češnjak
- 0.70 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 400 ml povrtni temeljac
- 10 kcal shitake gljiva
- 1 žličica list bosiljka
- 2 kom tikvice, zelene
- 1 kom patlidžan
- 1 kom crvena paprika
- 2 šalica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 kom mladi luk
- sol
- papar
Priprema
- U tavi ugrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i češnjak te pržite minutu. Nakon toga uspite rižu i pržite još minutu. Ulijte po pola šalice temeljca pa kad je upije, dodajte još i tako dok ga ne potrošite.
- Uspite pola žličice soli i promiješajte pa prebacite rižu u posudu sa strane. U istoj tavi ugrijte još malo ulja pa dodajte gljive. Neka se prže dok ne omekšaju. Dodajte malo soli i papra te promiješajte. Maknite s vatre i ostavite sa strane. Ugrijte pećnicu na 170°C. Pomiješajte bosiljak, zgnječeni češnjak, sol i papar.
- U lim za pečenje stavite nasjeckane tikvice, luk, papriku i patlidžan. Polijte maslinovim uljem i pospite mješavinom s bosiljkom. Pecite ih deset minuta, okrenite pa pecite još deset.
- U međuvremenu, ugrijte još ulja u tavi. Od riže napravite kuglice, stavite ih u tavu pa pritsnite tako da dobijete "kolačiće". Pržite sa svake strane dvije-tri minute. Ugrijte umak od rajčice.