gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
SASTOJCI
- 2 kom tikvica
- 7 žlica glatkog brašna
- 4 žlica naribane gaude
- 4 žličica kiselog vrhnja
- 2 kom jaja
- 1 vezica vlasca
- sol
- maslinovo ulje
- vegeta
Priprema
- Tikvice ogulite i naribate na sitnije (kao jabuke) posolite i ostavite da se ocijede. U posudi izmiješajte jaja, brašno, začine i vlasac (narezan na sitno), kada su tikvice ispustile višak tekućine umiješajte ih u ovu smjesu.
- U smjesu dodajte kiselo vrhnje i par kapi maslinovog ulja i sve dobro promiješajte.
- U tavu stavite maslinovo ulje. Žlicom oblikujte i stavite smjesu na vruće ulje. Pržite sa svake strane par minuta dok ne dobije laganu smeđu boju. Dobar tek!