gastro postao
Hrskavi popečci u toplom čokoladnom umaku desert je koji morate zavoljeti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 118
Popečci
- 100 g maslac, slani
- 1 žlica šećer, kristal
- 25 g pšenično brašno, bijelo
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 kom vanilija, štapić
- ulje suncokretovo
Umak
- 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 200 g tamna čokolada
- tamni rum
Priprema
- U loncu prokuhajte mlijeko, šećer, maslac i vaniliju pa ih dodajte u brašno. Zatim ubacite i žumanjke pa umijesite tijesto. Izrežite ga na željene oblike.
- Pecite na biljnom ulju na 180 stupnjeva do zlatno-smeđe boje. Pospite šećerom. Z preljev ugrijte mlijeko, dodajte rum i u njemu rastopite čokoladu.
Izvor Skuhatćute