Recepti 03. listopada 2014.

Portugalska janjetina

gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrijte tajnu portugalske kuhinje u pripremi janjetine

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1001

Potrebno vam je

  • 1200 g janjtina, srednje masna
  • 1000 g krumpir, zreli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 150 ml ulje maslinovo
  • 150 ml vino bijelo
  • 2 mala žlica slatka paprika
  • 2 list lovorov list
  • 1 vezica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zgnječite češnjak pa dodajte sol, papar, slatku papriku, mast te po 20-ak ml ulja i vina da dobijete gustu smjesu. Njome sa svih strana dobro natrljajte meso. Na njega rasporedite krupno narezan luk, lovor i peršin. Ostavite ga u hladnjaku 10-ak sati.
  2. Prije nego što ćete staviti meso peći, krumpire oljuštite, narežite i posolite. Janjetinu stavite u lim za pečenje, a oko njega rasporedite komade luka i krumpire. Začinite ih preostalim uljem. Pecite na 200°c 90-ak min te povremeno podlijevajte preostalim vinom i sokom od pečenja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.