gastro postao
Otkrijte tajnu portugalske kuhinje u pripremi janjetine
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1001
Potrebno vam je
- 1200 g janjtina, srednje masna
- 1000 g krumpir, zreli
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 žlica mast svinjska, nesoljena
- 150 ml ulje maslinovo
- 150 ml vino bijelo
- 2 mala žlica slatka paprika
- 2 list lovorov list
- 1 vezica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zgnječite češnjak pa dodajte sol, papar, slatku papriku, mast te po 20-ak ml ulja i vina da dobijete gustu smjesu. Njome sa svih strana dobro natrljajte meso. Na njega rasporedite krupno narezan luk, lovor i peršin. Ostavite ga u hladnjaku 10-ak sati.
- Prije nego što ćete staviti meso peći, krumpire oljuštite, narežite i posolite. Janjetinu stavite u lim za pečenje, a oko njega rasporedite komade luka i krumpire. Začinite ih preostalim uljem. Pecite na 200°c 90-ak min te povremeno podlijevajte preostalim vinom i sokom od pečenja.
Izvor Skuhatćute