Recepti 13. listopada 2014.

Povrće iz woka s kozicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo bojama i okusima bogato jelo možete poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 74

Potrebno vam je

  • 50 g poriluk (cijeli)
  • 50 g mrkva, crvena
  • 50 g paprika, zelena
  • 50 g tikvice, zelene
  • 100 g kozica velika
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • mljevena kurkuma
  • 1 žlica soja umak
  • 80 g riža, jasmin

Priprema

  1. Rižu sa kurkumom kuhati u 2,5 puta većoj količini vode 15-18 min na laganom plamenu dok ne omekša i upije svu vodu.
  2. Na maslinovom ulju u woku 2-3 min pržiti gambere a zatim dodati mješavinu povrća. Začiniti umakom od soje pa pirjati još 10 minuta uz neprestano miješanje.
  3. Kada je riža kuhana umiješati je u wok sa povrćem i gamberima. Po potrebi dodati još malo umaka od soje ili žličicu maslinovog ulja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.