gastro postao
Ovo bojama i okusima bogato jelo možete poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 74
Potrebno vam je
- 50 g poriluk (cijeli)
- 50 g mrkva, crvena
- 50 g paprika, zelena
- 50 g tikvice, zelene
- 100 g kozica velika
- 1 žlica ulje maslinovo
- mljevena kurkuma
- 1 žlica soja umak
- 80 g riža, jasmin
Priprema
- Rižu sa kurkumom kuhati u 2,5 puta većoj količini vode 15-18 min na laganom plamenu dok ne omekša i upije svu vodu.
- Na maslinovom ulju u woku 2-3 min pržiti gambere a zatim dodati mješavinu povrća. Začiniti umakom od soje pa pirjati još 10 minuta uz neprestano miješanje.
- Kada je riža kuhana umiješati je u wok sa povrćem i gamberima. Po potrebi dodati još malo umaka od soje ili žličicu maslinovog ulja.