gastro postao
Brzinski zdravi prilog ili bogato predjelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 59
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 vezica mladi luk
- 750 g svježe sezonsko povrće
- 1 žlica umak od kamenica
- svježe mljeveni papar
- sol
- 1 mala žlica soja umak
- 2 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Luk sitno nasjeckajte, češnjak zdrobite, mladi luk sitno narežite, sve vrste povrća narežite na sitne komade ili tanke ploške.
- Ulje ugrijte u velikoj tavi ili woku, pa sav luk sa češnjakom, ribljim umakom ili umakom od kamenica, paprom i solju pržite 2 minute.
- Dodajte povrće te uz miješanje pržite na jakoj vatri.
- Začinite umakom od soje i odmah poslužite - uz rižu kao glavno jelo, ili uz meso ili ribu kao prilog.