Recepti 13. listopada 2014.

Povrće miješano u tavi

Povrće miješano u tavi
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinski zdravi prilog ili bogato predjelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 59

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 vezica mladi luk
  • 750 g svježe sezonsko povrće
  • 1 žlica umak od kamenica
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • 1 mala žlica soja umak
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Luk sitno nasjeckajte, češnjak zdrobite, mladi luk sitno narežite, sve vrste povrća narežite na sitne komade ili tanke ploške.
  2. Ulje ugrijte u velikoj tavi ili woku, pa sav luk sa češnjakom, ribljim umakom ili umakom od kamenica, paprom i solju pržite 2 minute.
  3. Dodajte povrće te uz miješanje pržite na jakoj vatri.
  4. Začinite umakom od soje i odmah poslužite - uz rižu kao glavno jelo, ili uz meso ili ribu kao prilog.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.