gastro postao
                                            
                                        
                                    Sočna i zdrava pizza uz ogromnu količinu povrća koje birate prema vlastitom ukusu
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 777
Tijesto
- 220 g kukuruzno brašno ili krupica
 - 440 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
 - 40 g kvasac, svježi
 - 1 mala žlica šećer, kristal
 - 6 žlica ulje maslinovo
 - 1.50 mala žlica sol
 - 4 dl voda
 
Umak
- 400 g pelati
 - origano
 - list bosiljka
 - lovorov list
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - 2 režanj češnjak
 
Nadjev
- šampinjoni (uzgojeni)
 - kukuruz u zrnu, suhi
 - potočarka
 - cherry rajčice
 - 300 g mozzarella
 
Priprema
- Kvasac izlomite na komadiće, dodajte mu šećer i 0,5 dcl tople vode i ostavite na toplom 5 minuta.
 - Pomiješajte suhe sastojke, dodajte im kvasac, maslinovo ulje i vodu, umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže 30 minuta.
 - Na žličici maslinova ulja popržite češnjak pola minute, dodajte mu pelate narezane na kockice zajedno sa sokom, začinite sa soli, paprom, origanom i bosiljkom te dodajte lovorov list i kuhajte 15 minuta na laganoj vatri.
 - Lim za pečenje premažite maslinovim uljem, tijesto podjelite na dva dijela (za dvije pizze), razvucite ga po limu, tijesto premažite umakom i raspodijelite povrće i mozzarellu. Pospite s par kapi maslinova ulja i prstohvatom sušenog origana.
 - Pecite u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C 15 minuta.
 
Sočna i zdrava pizza uz ogromnu količinu povrća koje birate prema vlastitom ukusu