Recepti 03. listopada 2014.

Povrtna terina

gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće prepržite na tavi, pomiješajte ga sa smjesom od pire krumpira i jaja, te zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 325

Potrebno vam je

  • 30 ml ulje maslinovo
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 10 kom jaje kokošje
  • 60 ml soja umak
  • 2 žlica list bosiljka
  • 1 žlica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 60 g pire krumpir

Priprema

  1. Ugrijte ulje u dubokoj tavi i prepržite nasjeckano povrće. Nakon osam do deset min maknite s vatre i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
  2. Istucite jaja u posudi pa dodajte pire. Prelijte preko ohlađenog povrća pa dodajte nasjeckani bosiljak i peršin. Posolite i popaprite.
  3. Namastite kalup ili vatrostalnu posudu i ulijte smjesu. Pecite 50 min na 190°c. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji desetak min prije posluživanja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.