gastro postao
Povrće prepržite na tavi, pomiješajte ga sa smjesom od pire krumpira i jaja, te zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 325
Potrebno vam je
- 30 ml ulje maslinovo
- 2 kom tikvice, zelene
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom luk ,crveni
- 4 kom rajčica, crvena
- 10 kom jaje kokošje
- 60 ml soja umak
- 2 žlica list bosiljka
- 1 žlica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- 60 g pire krumpir
Priprema
- Ugrijte ulje u dubokoj tavi i prepržite nasjeckano povrće. Nakon osam do deset min maknite s vatre i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
- Istucite jaja u posudi pa dodajte pire. Prelijte preko ohlađenog povrća pa dodajte nasjeckani bosiljak i peršin. Posolite i popaprite.
- Namastite kalup ili vatrostalnu posudu i ulijte smjesu. Pecite 50 min na 190°c. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji desetak min prije posluživanja.
Izvor Skuhatćute