Recepti 13. listopada 2014.

Povrtni pužići

Povrtni pužići
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava slastica od tijesta i nadjeva sa svježim sirom i povrćem

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 538

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 75 g kvasac, svježi
  • 10 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 250 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 100 g mrkva, crvena
  • 100 g celer, korijen
  • 250 g luk ,crveni
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 1 mala žlica parmezan
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Jakim mikserom izmijesite tijesto od svih navedenih sastojaka te dodajte sol i mlake vode. Oblikujte tijesto u kuglu, stavite u zdjelu i pokrijte krpom. Ostavite da uzlazi na toplome.
  2. Oljušteni luk nasjeckajte a mrkvu i celer narežite na kockice. Zajedno ispirjajte pa posolite. Kad se ohladi, umiješajte u dobro ocijeđeni sir. Dodajte još žlicu brašna, naribani sir, sol i papar.
  3. Tanko razvaljajte tijesto, nanesite nadjev pa savijte. Stavite u hladnjak.
  4. Ohlađeni svitak narežite na ploškice pa stavite na lim. Neka na toplome uzlaze 45 minuta.
  5. Pecite dvadesetak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.