gastro postao
Malo povrća, šunke i vrhnja i imate odličan nadjev za tart
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 641
Tijesto
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g maslac, slani
- 3 žlica voda
- 0.50 žličica sol
Nadjev
- 1 kom tikvice, zelene
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 šalica grašak, suhi
- 1 režanj češnjak
- 3 kom krumpir, zreli
- 3 kom jaje kokošje
- 300 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 150 g krem sir
- 50 g kuhana šunka
- 50 g panceta
- sol
Priprema
- Tikvicu naribajte ili sitno narežite i posolite. Ostavite da odstoji 15 minuta. Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi pa naribajte kad se ohladi. Mrkvu i grašak blanširajte, a šunku i pancetu narežite na manje komadiće.
- Za tijesto umiješajte brašno, maslac, sol i vodu. Mijesite dok ne dobijete elastičnu smjesu. Stavite u hladnjak na oko 20 minuta.
- Pomiješajte jaja, vrhnje, 70 g krem-sira, češnjak te malo soli i dodajte u pripremljeno povrće. Razvaljajte tijesto i stavite ga u nauljen lim za pečenje. Premažite ostatkom krem-sira i pospite komadićima šunke pa preko zalijte smjesom s povrćem.
- Nakon toga pospite pancetom pa s još smjese s povrćem i pecite na 200°C oko 20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.