gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1179
Potrebno vam je
- 6 žlica ulje maslinovo
- 3 režanj češnjak
- 170 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 šalica šparoge, divlje
- 1 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
- 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
- 1 kom tikvice, zelene
- 450 g špageti
- 200 ml vrhnje za kuhanje
- 0.70 šalica parmezan
- 2 žlica maslac, slani
- sol
- papar
- 1 šalica rajčica, crvena
- 2 žlica list bosiljka
- 0.50 šalica pinjoli
Priprema
- Na tavi na srednjoj temperaturi zagrijte pet žlica ulja. Dodajte 2/3 češnjaka te ga pržite dvije minute, dok ne pozlati.
- Dodajte gljive i kuhajte tri minute, dok ne poprime zlatnu boju. Ubacite blanširane i narezane šparoge, kuhanu brokulu, grašak i tikvice te kuhajte još tri minute. Dodajte tjesteninu i vrhnje za kuhanje, parmezan, maslac, posolite, popaprite pa dobro promiješajte.
- Preostalo ulje i češnjak te rajčicu i bosiljak zagrijte na srednjoj temperaturi do vrenja te prelijte preko tjestenine i ukrasite prženim pinjolima.