Recepti 30. travnja 2016.

Pravo je vrijeme za špagete alla primavera

Špageti alla primavera
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1179

Potrebno vam je

  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 3 režanj češnjak
  • 170 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 šalica šparoge, divlje
  • 1 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 450 g špageti
  • 200 ml vrhnje za kuhanje
  • 0.70 šalica parmezan
  • 2 žlica maslac, slani
  • sol
  • papar
  • 1 šalica rajčica, crvena
  • 2 žlica list bosiljka
  • 0.50 šalica pinjoli

Priprema

  1. Na tavi na srednjoj temperaturi zagrijte pet žlica ulja. Dodajte 2/3 češnjaka te ga pržite dvije minute, dok ne pozlati.
  2. Dodajte gljive i kuhajte tri minute, dok ne poprime zlatnu boju. Ubacite blanširane i narezane šparoge, kuhanu brokulu, grašak i tikvice te kuhajte još tri minute. Dodajte tjesteninu i vrhnje za kuhanje, parmezan, maslac, posolite, popaprite pa dobro promiješajte.
  3. Preostalo ulje i češnjak te rajčicu i bosiljak zagrijte na srednjoj temperaturi do vrenja te prelijte preko tjestenine i ukrasite prženim pinjolima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.