gastro postao
                                            
                                        
                                    Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1179
Potrebno vam je
- 6 žlica ulje maslinovo
 - 3 režanj češnjak
 - 170 g šampinjoni (uzgojeni)
 - 1 šalica šparoge, divlje
 - 1 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
 - 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
 - 1 kom tikvice, zelene
 - 450 g špageti
 - 200 ml vrhnje za kuhanje
 - 0.70 šalica parmezan
 - 2 žlica maslac, slani
 - sol
 - papar
 - 1 šalica rajčica, crvena
 - 2 žlica list bosiljka
 - 0.50 šalica pinjoli
 
Priprema
- Na tavi na srednjoj temperaturi zagrijte pet žlica ulja. Dodajte 2/3 češnjaka te ga pržite dvije minute, dok ne pozlati.
 - Dodajte gljive i kuhajte tri minute, dok ne poprime zlatnu boju. Ubacite blanširane i narezane šparoge, kuhanu brokulu, grašak i tikvice te kuhajte još tri minute. Dodajte tjesteninu i vrhnje za kuhanje, parmezan, maslac, posolite, popaprite pa dobro promiješajte.
 - Preostalo ulje i češnjak te rajčicu i bosiljak zagrijte na srednjoj temperaturi do vrenja te prelijte preko tjestenine i ukrasite prženim pinjolima.