gastro postao
Fantastičan izgled i još bolji okus krije se u ovoj genijalnoj torti od sira!
Jeste li znali da se kivi naziva super voćem? Osim egzotičnog okusa, kivi posjeduje minimalni broj kalorija uz maksimalni ljekoviti učinak. Ako tražite namirnicu bogatu vitaminom C, kivi je voće za vas. Osim toga kivi predstavlja i solidan izvor vlakana, vitamina K, Vitamina E i kalija.
Možete ga kombinirati u slatkim jelima kao dodatak drugom voću ili slanim jelima. Odlično se slaže s bijelim mesom, šunkom, peradi i ribama.
Za vas donosimo recept za prefini kolač od sira s kivijem.
Potrebno vam je:
- 125 g mljevenih medenjaka
- pola šalice sitno nasjeckanog kristaliziranog đumbira
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 450 g svježeg kravljeg sira
- 4 bjelanjka
- 2 žlice limunovog soka
- 200 ml kremastog sira
- 1 šalica šećera
- 1 žlica naribane korice limuna
- 1 žličica vanilin šećera
- 3 kivija
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Pomiješajte medenjake, pola đumbira i maslac. Rasporedite na dno lima za kolače. Pecite u pećnici 10 minuta.
- U međuvremenu u blenderu pomiješajte kravlji sir, bjelanjke i limunov sok.
- U većoj posudi pomiješajte kremasti sir, šećer, korice limuna i vanilin šećer. Dodajte smjesu s kravljim sirom i dobro izmiješajte. Prebacite u lim s tijestom. Pecite 50 minuta.
- Dobro ohladite u hladnjaku.
- Narežite kivije na ploške i rasporedite na kolač te posipajte s preostalim đumbirom.