gastro postao
Napravite smjesu za okruglice od mlijeka, maslaca, jaja i ementalera te ih zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 135
Potrebno vam je
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 25 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g ementaler
- 4 kom jaje kokošje
Priprema
- Stavite mlijeko i maslac u posudu, posolite, popaprite pa pustite da provrije.
- Uspite prosijano brašno te miješajte na laganoj vatri dok se tijesto ne počne odvajati od posude i kuhače. Maknite s vatre pa dodajte jedno po jedno jaje ( ukupno tri ), dobro miješajući poslije svakog.
- Polovinu sira sitno nasjeckajte, a drugi dio naribajte i umiješajte u tijesto. Stavite tijesto u platnenu vrećicu za kreme s metalnim umetkom promjera jedan centimetar pa istiskujte krafnice na lim za pečenje obložen papirom.
- Premažite ih razmućenim jajetom i pospite nasjeckanim ementalerom. Stavite u umjereno zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta. Tijekom pečenja krafnice će narasti. Poslužite ih tople.
Izvor Skuhatćute