Recepti 11. travnja 2024.

ZA CIJELU OBITELJ Mesna štruca s umakom od senfa

Svinjetina
25 MIN
45 MIN
6
SREDNJE
mesna štruca, mesna rolada
Mesna štruca s umakom od senfa
foto: Instagram @richifoodscout
Već sam naziv ovog jela izaziva nam zazubice jer nam otkriva koliko je sočnih i zamamnih okusa u njemu. Planiraš li uskoro neko slavlje, neka ti ovo jelo bude jedan od favorita na meniju koji ćeš prirediti!

Mesne štruce su, po tradiciji u našoj gastronomiji, rezervirane za svečanije prilike. Pri pripremi jela od mljevenog mesa svakako vodi računa da uvijek upotrebljavaš isključivo svježe meso!

Najbolje ga je kupiti na dan kada planiraš raditi mesnu štrucu, eventualno dan ranije, ali ga svakako - nakon kupnje - drži u hladnjaku. Ako ga kupiš nekoliko dana ranije, obavezno ga drži u zamrzivaču i stavi da se odmrzava večer prije pripreme. 

Imamo najbolji recept za mesnu štrucu - isprobaj ga i javi nam svoje dojmove!

Možda vas zanima... Tri ključna faktora za najukusniju mesnu štrucu Špajza mesna štruca, mesna rolada | Author: Instagram @richifoodscout Mesna štruca s umakom od senfa i pire krumpirom foto: Instagram @richifoodscout

Ne gasi ekran dok kuham

Mesna štruca s umakom od senfa
25 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Mljeveno meso - miješano 500 g
  • Krušne mrvice 90 g
  • Jaje 2 kom
  • Sol 1 žličica
  • Crni papar 0,25 žličica
  • Mljevena paprika - slatka 0,50 žličica
  • Kineski kupus 200 g
  • Dimljena šunka 100 g
  • Sir gauda 125 g
  • Mladi luk 3 kom
  • Svježi peršin 1 svežanj
  • Kukuruzne pahuljice 80 g
  • Kiselo vrhnje 250 g
  • Senf 3 žlica
  • Češnjak 2 režanj
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Meso pomiješaj s krušnim mrvicama i jajima. Začini solju, paprom i mljevenom paprikom te smjesu rasporedi po namašćenoj aluminijskoj foliji ili papiru za pečenje. 

    mesna štruca, mesna rolada



  2. Kupus očisti, operi i protresi. Odreži debele dijelove listova te listove raspodijeli po smjesi od mesa. Na njih stavi ploške šunke i sira.


  3. Mladi luk operi, očisti i nareži na kolutove. Peršin operi, protresi i nasjeckaj. Zajedno s mladim lukom pomiješaj ga s razmrvljenim kukuruznim pahuljicama. Sve pospi po siru.


  4. Meso namotaj pomoću folije, odnosno papira za pečenje krenuvši s dulje strane. Roladu stavi na lim obložen papirom za pečenje i peci oko 40 minuta.


  5. Kiselo vrhnje pomiješaj sa senfom, te dodaj usitnjeni češnjak. Začini solju, paprom i mljevenom paprikom. Kratko prije kraja pečenja s pečenja ukloni foliju i peci još 5 minuta. Posluži s umakom od senfa.


Isprobaj i ove odlične recepte za raskošne mesne gozbe...

Možda vas zanima... Aromatična mesna rolada s pečenim krumpirom Kolumne Možda vas zanima... Porchetta - mesna rolada koju morate isprobati! Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.