Već sam naziv ovog jela izaziva nam zazubice jer nam otkriva koliko je sočnih i zamamnih okusa u njemu. Planiraš li uskoro neko slavlje, neka ti ovo jelo bude jedan od favorita na meniju koji ćeš prirediti!
Mesne štruce su, po tradiciji u našoj gastronomiji, rezervirane za svečanije prilike. Pri pripremi jela od mljevenog mesa svakako vodi računa da uvijek upotrebljavaš isključivo svježe meso!
Najbolje ga je kupiti na dan kada planiraš raditi mesnu štrucu, eventualno dan ranije, ali ga svakako - nakon kupnje - drži u hladnjaku. Ako ga kupiš nekoliko dana ranije, obavezno ga drži u zamrzivaču i stavi da se odmrzava večer prije pripreme.
Imamo najbolji recept za mesnu štrucu - isprobaj ga i javi nam svoje dojmove!
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Meso pomiješaj s krušnim mrvicama i jajima. Začini solju, paprom i mljevenom paprikom te smjesu rasporedi po namašćenoj aluminijskoj foliji ili papiru za pečenje.
Kupus očisti, operi i protresi. Odreži debele dijelove listova te listove raspodijeli po smjesi od mesa. Na njih stavi ploške šunke i sira.
Mladi luk operi, očisti i nareži na kolutove. Peršin operi, protresi i nasjeckaj. Zajedno s mladim lukom pomiješaj ga s razmrvljenim kukuruznim pahuljicama. Sve pospi po siru.
Meso namotaj pomoću folije, odnosno papira za pečenje krenuvši s dulje strane. Roladu stavi na lim obložen papirom za pečenje i peci oko 40 minuta.
Kiselo vrhnje pomiješaj sa senfom, te dodaj usitnjeni češnjak. Začini solju, paprom i mljevenom paprikom. Kratko prije kraja pečenja s pečenja ukloni foliju i peci još 5 minuta. Posluži s umakom od senfa.
Isprobaj i ove odlične recepte za raskošne mesne gozbe...