Špajza 27. ožujka 2017.

Tri ključna faktora za najukusniju mesnu štrucu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za sočnu, slasnu mesnu štrucu savršene teksture bit će vam potrebno nešto više od tek nekoliko začina i mljevenog mesa. Saznajte što!

Iako se priprema mesne štruce čini kao lagan zadatak, spajanje mljevenog mesa i začina kompleksnije je nego što možete zamisliti. Tri su faktora koji će odrediti sočnost, okus i teksturu, a to su meso, začini i krušne mrvice. Jednostavno je, držite se naših savjeta kako bi uživali u savršenim komadima mesa pa bez previše muke postanite majstor u pripremi mesnih štruca.

Prije samog početka kuhanja pažnju obratite na meso koje birate. Najbolja mješavina za mesnu štucu jest ona koja sadrži barem 70 posto govedine i ostatak mljevene svinjetine. Manji udio svinjetine dat će na sočnosti i mekoći mesne štruce dok će ipak prevladati sjajan okus mljevene govedine. Uz dodatak odabranih začina, upravo će ova kombinacija biti ona koja će vas oduševiti najviše.
 

Mesna štruca | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Začini koje dodajete svojoj mesnoj štruci učinit će je onime što je - slasnim komadom mesa kojem je teško odoljeti. Najvažnije je znati da mesna štruca vapi za aromama pa se stoga nemojte bojati većih količina onih začina koji baš vama najbolje odgovaraju. Dodajte pirjani luk, mrkvu, češnjak, papriku, ali nikako nemojte zaboraviti ni peršin, mljevenu crvenu papriku, timijan, čili papričicu ili pak, za mediteranske arome, prstohvat ružmarina. 

Posljednji, ali jednako važan faktor su krušne mrvice. Nikako nemojte zaboraviti na krušne mrvice! Naime, one imaju svoju funkciju kod formiranja teksture, pomažu mesu da pusti sokove i zbog njih je čitava stvar daleko sočnija. Također, krušne mrvice i jaja pomažu održati čitavu kombinaciju na mjestu pa bi se tako, bez tog naizgled jednostavnog dodatka, vaša mesna štruca vjerojatno raspala. Najbolje mrvice bit će one koje pripremite sami kod kuće, no i kupovne će svakako doprinijeti stvaranju slasne, bogate mesne štruce.
 

Mesna štruca | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.