Recepti 28. lipnja 2020.

Isprobaj neke od najboljih slastica sa sezonskim voćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ne možeš izabrati između pet ukusnih deserata sa sezonskim voćem - pripremi ih sve...

Proljeće i ljeto idealna su godišnja doba za slasne, lagane i osvježavajuće deserte, a s čim ih je bolje napraviti nego sa svježim voćem kojeg trenutno ima u izobilju. Jagode, višnje i trešnje crveno su carstvo koje ne znamo da li je slađe jesti zasebno, unutar kolača, smoothieja ili torti. Stoga, kako bismo ti pomogli u tome da sve svoje voće iskoristiš, izaberi neke od sljedećih deserata u nastavku i kreni s pripremom!

 

Možda vas zanima... Slasni deserti za čiju pripremu ti ne treba pećnica Recepti

 

Torta od jagoda i sira 

Bez obzira jesi li početnik ili iskusni profesionalac u kuhinji, ova torta garantira uspjeh! Sve što trebaš raditi jest slijediti upute u receptu i pripremiti bazu te kremu, a najteži dio recepta jest činjenica da se prije probavanja, moraš strpjeti nekoliko sati i pustiti ju da odstoji u hladnjaku!

 

Možda vas zanima... Klasična torta od jagoda i sira za slatko popodne Kolumne

 

 | Author: Geeketa foto: Geeketa

Starinska pita od višanja

Jednostavna i brza, starinska pita od višanja sigurni smo svidjet će se svim tvojim ukućanima i prijateljima, a neke će možda vratiti i u djetinjstvo! Dobro poznati sastojci i garantiraju odličan okus i miris, a po želji ju posluži uz kuglicu sladoleda ili osvježavajuće piće. 

 

Možda vas zanima... Razveseli ukućane starinskom pitom od višanja Kolumne

 

 | Author: Mateja Krvarić foto: Mateja Krvarić

Ledeni vjetar s jagodama

U ovom klasiku svaki ljubitelj slastica najmanje jednom u sezoni mora uživati. Vrijeme i strpljenje ključni su prilikom njegove pripreme, ali rezultat će itekako opravdati uložen trud. 

 

Ledeni vjetar s jagodama Možda vas zanima... Ledeni vjetar s jagodama pravi je slatki spektakl! Recepti

 

Ledeni vjetar s jagodama | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

Slojevita torta od pistacija s trešnjama i bazgom

Bijela čokolada, karamela, pistacija, trešnje i bazga u kombinaciji rezultiraju fantastičnom slojevitom tortom s minimalnim slojem biskvita i maksimalnom količinom kreme. Znamo da nismo jedini koji vole upravo takve torte, stoga uzmi malo vremena, pročitaj recept, pribavi sve što ti je potrebno i baci se na pripremu!

 

Možda vas zanima... Slojevita torta od pistacija i trešanja Kolumne

 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Rolada s jagodama i šlagom

Jednostavna rolada s jagodama i šlagom desert je s kojim ne možeš pogriješiti. Gotovo svi ju vole, a ova verzija idealna je za obožavatelje meringe, ledenog vjetra ili Pavlova torte. Svega par jednostavnih i dobro poznatih sastojaka ti je potrebno za njenu pripremu, a još jednom je najteži dio recepta zapravo čekanje da se ona ohladi. Zato, kreni s njenom pripremom odmah kako bi što prije u njoj mogla uživati!

 

Možda vas zanima... Jednostavna rolada s jagodama i šlagom Kolumne

 

 | Author: Matija Plašć foto: Matija Plašć

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.