Recepti 16. lipnja 2020.

Slasni deserti za čiju pripremu ti ne treba pećnica

gastro postao gastro.24sata.hr
Gotovi u kratkom roku i to bez pećnice, ovi deserti idealni su u ljetno vrijeme kada svoju kuću želiš održati što hladnijom!

Jednostavni sastojci, vesele boje i maštovite dekoracije ono su što opisuje recepte u nastavku, no možda i najvažnija stavka od svega jest i činjenica da ti za sve njih nije potrebna pećnica! Lagani i neodoljivi, ovi deserti idealni su za ljetne dane koji su pred nama, a sigurni smo da ćeš i ti pronaći svojeg favorita ili isprobati baš sve s popisa!

Dok iščekuješ ljeto, prikrati vrijeme testiranjem prikladnih recepata. U slast!

 

Možda vas zanima... Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši Kolumne

 

Tiramisu u čaši

Iako je klasični tiramisu već davno osvojio svijet svojim okusom, ova manja verzija koja dolazi u čaši jednako je slatka kao i original. Dobar, stari i provjereni recept u novom ruhu idealno je ljetno osvježenje u kojem ćeš uživati. A osim što dobro izgleda na slici, ukusan je i brzo ćeš ga morati ponoviti.

 

Možda vas zanima... Tiramisu u čaši – jednostavno bogatstvo okusa Kolumne

 

 | Author: Matea Mikić Pavlović foto: Matea Mikić Pavlović

Torta od palačinki s jagodama

Ima li išta bolje od jednostavnosti? Ova torta od palačinki sigurno je oličenje nje, a spoj koji donose dobro nam poznati okusi jagoda, borovnica i mascarpone sira sigurni smo svidjet će se svima. Sve što trebaš jest pripremiti palačinke i početi 'slagati' svoj desert koji će na kraju izgledati kao malo umjetničko djelo. Njegova priprema sigurno će se svidjeti i onim najmlađim članovima tvojega kućanstva stoga obavezno i njih uključi u nju. 

 

Možda vas zanima... Sezonska poslastica: Torta od palačinki s jagodama Kolumne

 

 | Author: Geeketa foto: Geeketa

Panna cotta s breskvama

Sladak, kiseo i kremast pridjevi su kojima se najbolje opisuje ovaj slasni desert s breskvama. Svega 30 minuta bit će ti potrebno za njegovu izradu, nakon koje će svega jedna žličica utažiti tvoju želju za slatkim. Prije pripreme svakako provjeri sastojke, ali vjerujemo da ih gotovo sve već imaš u hladnjaku ili smočnici. 

 

Možda vas zanima... Slatko, kiselo, kremasto: Panna cotta s breskvama Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Cheesecake od borovnica

Iako nas je kišno vrijeme možda poljuljalo zadnjih dana i mnogi osjećaju glavobolje, bolove te su pospani, ovaj desert sigurno će pomoći vratiti nas na staro. Vesele boje, dobar okus i maštovita dekoracija potrebni su za odvraćanje tvojih misli, a ovaj recept donosi ti jednostavan postupak kako upravo to napraviti. U slast!

 

Možda vas zanima... Cheesecake od borovnica - odličan desert bez pečenja Kolumne

 

 | Author: Petra Terner foto: Petra Terner

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.