Recepti 17. siječnja 2021.

Pripremi sočnu tortu od mrkve s kremom od sira

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena torta od mrkve mora biti meka, sočna i prozračna. Upravo takvu dobit ćeš budeš li slijedila ovaj recept..

Iako će ti se na prvi pogled ovaj recept činiti kompliciranom, nemoj da te nešto dulji popsi sastojaka zavara! Svi sastojci dobro su ti poznati, a neke od njih po želji možeš dodati ili maknuti iz recepta.

 

Možda vas zanima... Pavlova tortice - sve o delikatnoj slastici koju voli cijeli svijet Kolumne

 

Nadalje, cijelu tortu možeš napraviti samo uz pomoć ruku i lopatice, mikser ti za ovaj recept nije potreban. Oko 20 minuta trebat će ti za pripremu i 20 do 30 minuta za pečenje, što znači da ova torta može biti gotova u 60 minuta ili manje. Također, ako do sada nisi radila tortu 'na katove' također nemoj paničariti, jer sve je veoma jednostavno i dobro opisano u pripremi.

Imaj na umu da su ovo sastojci za veliku tortu s tri kore te da kreme ima dovoljno za premazivanje bočnih stranica. Ako želiš nešto jednostavniju verziju, smjesu jednostavno prepolovi. 

 

Možda vas zanima... Nevenova torta od čokolade i malina Kolumne

 

Sastojci za biskvit:

  • 350 mL suncokretovog ulja
  • 200 g šećera
  • 200 g smeđeg šećera
  • 6 jaja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 400 g brašna
  • 1 žlica mljevenog cimeta
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 prstohvat mljevenih klinčića
  • 450 g sitno naribane svježe mrkve
  • 100 g nasjeckanih oraha
  • 50 g grožđica

Sastojci za kremu:

  • 650 g krem sira 
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice soli
  • 500 g šećera u prahu

 

Možda vas zanima... Izvrsna čokoladna torta od samo šest sastojaka Kolumne

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži maslacem i pobrašni tri okrugla kalupa veličine 20 centimetara.
  2. U velikoj zdjeli umuti ulje, obični šećer i smeđi šećer dok se ne sjedine i dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj u nju jaja i vaniliju i umuti dok ponovno ne dobiješ glatko tijesto.
  3. U zasebnoj zdjeli zajedno sjedini preostale suhe sastojke (brašno, cimet, soda bikarbona, sol, prašak za pecivo, muškatni oraščić i klinčić). Postepeno dodaj smjesu suhih sastojaka u smjesu od jaja i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj naribanu mrkvu i miješaj dok se sve ne sjedini. Ako želiš dodati orahe i / ili grožđice, sada ih dodaj u smjesu.
  4. Tijesto ravnomjerno rasporedi u pripremljene posude za pečenje. Peci 25 do 30 minuta.
  5. Posude za pečenje prebaci na žičani stalak za hlađenje i ostavite da se biskviti ohlade do sobne temperature.
  6. U međuvremenu u velikoj zdjeli sjedini krem ​​sir, maslac i vaniliju i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. To možeš učiniti lopaticom, ili ručnim ili samostojećim mikserom. 
  7. Postupno umiješaj šećer u prahu i miješaj dok se potpuno ne sjedine svi sastojci. Ovisno o tome koliko čvrstu kremu želiš, dodaj manje ili više šećera u prahu kako bi postigla željenu konzistenciju.
  8. Jednom kada se biskviti ohlade na sobnu temperaturu, odreži zaobljene vrhove biskvita tako da su na vrhu potpuno ravni. Stavi prvi biskvit na pladanj za posluživanje, dodaj veliku žlicu kreme i ravnomjerno ju rasporedi. Ponovi isto s drugim i trećim biskvitom. Potom ostatkom kreme premaži bočne rubove torte.
  9. U hladnjaku tortu čuvaj do četiri dana.

U slast!

 

Možda vas zanima... Sacher torta - bečki klasik oko kojeg se vodila pravna bitka Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.