gastro postao
Specijalitet talijanske kuhinje obožavan diljem svijeta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 84
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 8 kom jaje kokošje
- 70 g vrhnje za kuhanje
- 1 žlica peršin, list
- 1 žlica list bosiljka
- 1 žlica kopar
- 0.70 šalica parmezan
- 2 šaka šparoge, divlje
- 60 g kozji sir
- sol
- papar
Priprema
- Šparoge operite, odvojite mekani dio stabljike s vrškovima pa ih izlomite na kraće komade. Otopite maslac u tavi koja može ići i u pećnicu. Dodajte luk i češnjak pa ih pržite od osam do deset minuta dok ne dobiju boju.
- U međuvremenu istucite jaja, dodajte vrhnje i nasjeckano začinsko bilje te nariban parmezan. Začinite solju i paprom pa dobro promiješajte.
- U istoj tavi u kojoj ste pržili luk na umjerenoj vatri pržite šparoge od pet do šest minuta. Preko šparoga prelijte smjesu s jajima pa dodajte luk i češnjak te pospite kozjim sirom.
- Pržite bez miješanja deset minuta. Zatim stavite u pećnicu na oko tri minute.
Specijalitet talijanske kuhinje obožavan diljem svijeta