Recepti 06. listopada 2014.

Proljetna frittata sa šparogama

gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalitet talijanske kuhinje obožavan diljem svijeta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 84

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 8 kom jaje kokošje
  • 70 g vrhnje za kuhanje
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 žlica list bosiljka
  • 1 žlica kopar
  • 0.70 šalica parmezan
  • 2 šaka šparoge, divlje
  • 60 g kozji sir
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Šparoge operite, odvojite mekani dio stabljike s vrškovima pa ih izlomite na kraće komade. Otopite maslac u tavi koja može ići i u pećnicu. Dodajte luk i češnjak pa ih pržite od osam do deset minuta dok ne dobiju boju.
  2. U međuvremenu istucite jaja, dodajte vrhnje i nasjeckano začinsko bilje te nariban parmezan. Začinite solju i paprom pa dobro promiješajte.
  3. U istoj tavi u kojoj ste pržili luk na umjerenoj vatri pržite šparoge od pet do šest minuta. Preko šparoga prelijte smjesu s jajima pa dodajte luk i češnjak te pospite kozjim sirom.
  4. Pržite bez miješanja deset minuta. Zatim stavite u pećnicu na oko tri minute.

Specijalitet talijanske kuhinje obožavan diljem svijeta

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.